Assassin’s Creed Unity hjälper till att bygga om Notre Dame

Igår spreds nyheten att Notre Dame stod i brand snabbare än lågorna självt; idag ligger stora delar av monumentet i ruiner. Flera av Frankrikes rikaste, däribland namnen bakom modehusen Louis Vuitton och Gucci, har redan lovat bistånd till ombyggnationen i storleksordningen hundratals miljoner euro.

Pengar är dock inte den enda resursen som kommer att krävas i rekonstruktionen av Notre Dame. Modellen av byggnaden skapad till spelet Assassin’s Creed Unity kommer bland annat användas som mall. Modellen är så detaljerad och omsorgsfullt reproducerad att den kommer utgöra en viktig källa till arbetet med återuppbyggnaden, tillsammans med bland annat laserskanningar.

En kommentar: Med tanke på hur kontroversiellt instabilt Unity var kring släppet när det begav sig känns omständigheterna något ironiska. Kanske blir Unity på sätt och vis den viktigaste delen i Assassin’s Creed-serien. Inget ont som inte för något gott med sig, så att säga.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.