Bandai Namco bjuder in till Tekken 7-evenet endast för tjejer

Utgivaren Bandai Namco och PlayStation Plus presenterar nu Fem!Fight – ett tjejevent med TEKKEN 7. Söndagen den 5 mars 14:00-18:00 är alla tjejer från 16 år välkomna att spela PlayStation 4-versionen av TEKKEN 7 på Bistro Barbro, Hornstulls strand 13.

Fem!Fight anordnas tillsammans med spelprofilen Melika Zakariae, som är värd för eventet. Hon har arrangerat flertalet spelträffar för tjejer tidigare och menar att det är otroligt viktigt att ha en trygg plats där man får spela och lära känna andra tjejer med samma intresse.

Det är en stor ära att få vara delaktig i Fem!Fight. Det kommer finnas tjejer där som aldrig har testat TEKKEN, som kanske alltid velat pröva men inte vågat. Och det kommer finnas tjejer som älskar TEKKEN. Att få dela denna dag med andra tjejer är något jag ser fram emot. Det är viktigt att bryta normen om vad som uppfattas som ”killspel” eller ”tjejspel”, säger Melika Zakariae.

– Det finns inga krav på att ha spelat TEKKEN tidigare. Man får komma och lira så mycket eller lite man vill och träffa andra gamers, det är helt prestigelöst, säger Tove Bengtsson, PR-ansvarig och initiativtagare till Fem!Fight på Bandai Namco.

Trygg miljö för spelintresserade tjejer

Tanken bakom Fem!Fight är att främja spelande hos tjejer: att skapa en trygg miljö där spelintresserade tjejer ska kunna träffas och spela mot varandra och mingla.

Sveriges spelhobbyförbund, Sverok, som är en ledande aktör inom svensk spelkultur, kommer också att medverka på Fem!Fight. Alexander Hallberg, Förbundsordförande i Sverok, menar att bilden av vem som spelar oftast inte överensstämmer med verkligheten.

– Vi vet att kvinnor och män spelar ungefär lika mycket men på olika sätt och med olika förutsättningar. Fem!Fight är ett fantastiskt initiativ och ett konkret sätt att skapa förutsättningarna för engagemang och förändra bilden av den typiske spelaren, säger Alexander.

Vinnaren av turneringen under Fem!Fight vinner TEKKEN 7 på PlayStation 4 och kvalificerar sig även till turnéns nordiska onlinefinal senare i år på PlayStation 4, där första pris är en resa för två till Las Vegas!

Utöver turneringen utlovas en eftermiddag med bland annat en fotoväggstävling under #Fem!Fight, tipsrunda och mingel.

Anmälan till Fem!Fight görs på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.