Borderlands: Hela historien, del 2/7

Borderlands

Året är 2864 och flera koloniskepp har hunnit besöka Pandora vid det här laget. Löftet om rikedom och ära som valvet kunde erbjuda lockade dit en stor mängd lycksökare. Några av dessa lycksökare var ex-soldaten från Crimson Lance, Roland, sirenen Lilith, Brick och Mordecai. Dessa fyra växte upp med drömmen att bli vault hunters efter att ha hört alla fantastiska berättelser om valven. Efter diverse händelser i sina liv träffades de för första gången på bussen till Fyrestone. Föraren var Marcus Kincaid, en vapensäljare på Pandora.

De nådde sin destination och välkomnades av Claptrap, som gav dem Dahls echo HUD i vanlig ordning. Väl i Fyrestone mötte de Dr Zed, överlevaren T.K. Baha. Med hjälp av den mystiska Angel påbörjades deras resa mot valvet. På sin väg mötte de flera karaktärer, bl.a. Helena Pierce, ledare i den lilla staden New Haven och den excentriske bilmekanikern Scooter. De träffade även Patricia Tannis, vars kunskap om valvnyckeln skulle hjälpa dem mot valvet.

Det är svårt att dra gränsen mellan Patricia Tannis galenskap och geni. Båda sidor visar sig lika starkt.

På sin väg konfronterade de Baron Flynt som sades ha den fjärde delen till nyckeln. Detta var en lögn från Tannis (som bara ville ha ihjäl honom). Det visade sig att det inte fanns någon fjärde del. Steele ledde sin militärstyrka och hade tagit monopol på allt som hade med valvet att göra. Om något hittades tillhörde det Atlas Corporation. Hon stal delarna som Tannis hade och stängde av echonätet för att försäkra sig om att Atlas gick vinnande ur det här.

Tannis befriades och Roland och de andra begav sig mot valvet. Efter att ha slagit sig fram mot Crimson Lance och Guardians nådde de fram till Steele, nyckeln och valvet. När de anlände togs de tillfånga av Steele och hennes soldater. Valvet öppnades, men det var inte rikedomar som väntade. Detta var fängelset som Destroyer satt fängslad i. Steele spetsades av Destroyer och hennes soldater massakreras.

Angel kontaktade Roland och de andra och berättade att för att kunna manifestera sig i vår dimension måste Destroyer anta en fysisk form. Detta betydde att den kunde dödas. Hotet blev kortvarigt men intensivt då Destroyer besegrades av våra vault hunters. Efter striden tog de fyra tillbaka nyckeln till Tannis. Trots att valvet inte skulle kunna öppnas på tvåhundra år ville hon fortsätta studera den. Detta var dock inte slutet på konflikterna på Pandora.

Efter att Commandant Steele öppnade valvet besegrade Roland, Lilith, Brick och Mordecai Destroyer.

The Secret Armory of General Knoxx (DLC)

När valvet öppnades utlöste det tillväxten av eridium. Eridium är den mystiska mineral som eridianerna använde. Efter öppnandet spred sig eridium över Pandora som en löpeld. Detta fångade Hyperions intresse som tog tillfället i akt. Med sin rymdstation Helios som bas försökte de dra nytta av situationen.

Samtidigt blev våra vault hunters kontaktade av Athena, en desertör som tidigare jobbat för Atlas och Crimson Lance. Hon hade tränats sedan en ung ålder att bli en lönnmördare. General Knoxx var emot att ha lönnmördare på Pandora, men efter att Athena och hennes lönnmördargrupp rensat upp T-Bone Junction såg han fördelarna med att ha dem där. General Knoxx var inte lika känslokall som de övriga. Han kände för Athena och trots sin likgiltighet visade han medkänsla för henne.

Athena log idag. Det var lite obehagligt. Hon kom tillbaka efter ett spaningsuppdrag och sa att hon hade fått ett spår på någon Jess. Hon var helt uppspelt. De är tydligen systrar eller nåt. Om ni blåser henne på det här blir jag förbannad.

General Knoxx, echologg till Atlas

Atlas beordrade ut en Kod 64. De lurade Athena och skickade iväg henne på ett uppdrag där hon oavsiktligen mördade sin egen syster. För att undvika att hon skulle känna igen sin syster blev de beordrade att använda värmekameror för att hitta ”upprorsmakarna”. Knoxx gillade inte det.

Era skitstövlar. Vad hade hon gjort för att förtjäna det här? Ni beordrade en Kod 64 med värmekameror för att ha ihjäl dem. Och ni visste att hennes syster bodde där! Ni var bara tvungna att klippa alla trådar från hennes förflutna för att hålla henne kvar? Så det är det som händer när en vet för mycket men är för bra på sitt jobb för att dö, va?”

General Knoxx, echologg till Atlas
General Knoxx var ansvarig för T-Bone Junction. Det blev även Athenas placering, innan hon lämnade Atlas.

Athena lyckades fly och svor att hämnas på Atlas för vad de hade gjort. Alla som var inblandade i Atlas skulle dö. Efter att våra vault hunters slagit sig igenom T-Bone Junction och Crimson Lance besegrade de slutligen General Knoxx (som var på väg att ta livet av sig). Efter detta lämnade Athena Atlas och Pandora bakom sig.

Claptrap’s New Robot Revolution (DLC)

Efter att ha slagit ut Atlas var Hyperion de enda som fortfarande var intresserade av Pandora. De utförde olika experiment för att hålla vault hunters borta från Pandora. Ett av dessa experiment var att omprogrammera Claptrap-enheter. Detta gjorde dem intelligentare och mer kapabla för krigföring. Detta gjorde dem till interplanetära ninjalönnmördare. Men planen gick snett. Claptrap-enheterna insåg istället hur de hade behandlats av Hyperion och startade istället ett uppror för att befria sig själva från sina herrar.

När gänget reser till Tartarus Station träffar de Mr Blake från Hyperion….och en armé av Claptraps.

Trots robotrevolutionen stoppades upproret och samtliga Claptraps som revolterat försvann. Med Crimson Lance borta började Athena jobba som prisjägare. Med erfarenhet av Crimson Lance passade Roland på att ta över dem. Deras agenda förändrades och han döpte om dem till Crimson Raiders. Roland och Lilith blev kort därefter ett par. Tillsammans med Brick och Mordecai bosatte de sig i New Haven där de försökte förändra Pandora till det bättre.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.