Clock Tower: Rewind får släppdatum

Jag vet vad jag spelar till spöktober! (I mån av tid ...)

WayForward:s nyversion av det första spelet i Clock Tower-serien, som utannonserades förra sommaren, har nu fått ett släppdatum. Clock Tower: Rewind släpps den 29 oktober, lagom till allahelgona- och halloween-säsongen. Det är första gången denna del kommer utanför Japan i officiell översättning och utgivning. Imponerande nog är det femte utgåvan totalt sett.

Clock Tower är en doldis, om än väldigt uppskattad skräckspelsserie som fick sin början på Super Famicom/Super Nintendo 1995. Serien är skapad av Hifumi Kono, och har sett en mängd släpp på flera olika plattformar och med flera olika utgivare. Rättigheterna är för tillfället i händerna på Capcom och Sunsoft. Denna remake kommer att ha två spellägen, där ett bevarar originalet. Det titulära Rewind-läget lägger däremot till bland annat animerade mellansekvenser, röstskådespel och mer musik – med sång av Mary Elizabeth McGlynn (Silent Hill) och Emi Evans (Nier). Rewind-läget ger också andra kvalitativa förbättringar så som realtidssparfiler, och tillbakaspolningsfunktion (varför man nu vill ha det i ett skräckspel).

Clock Tower: Rewind släpps på PC, PlayStation 4–5, Xbox One/Series X|S, PC samt Switch. Fysiska utgåvor i samarbete med Limited Run Games kommer att produceras, men deras förbokningar är dessvärre stängda.

Den senaste trailern (från denna sommaren) kan ses i sidhuvudet eller här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.