Codemasters bekräftar GRID-uppföljare till hösten

Lagom till att de förhoppningsvis varma sommardagarna går mot sitt slut så kan vi trösta oss med att efter fem års väntan, släpps uppföljaren till den hyllade GRID serien. Det blir fjärde i serien. Codemasters bekräftar nu att den 13:e September får vi återigen bränna gummi i kampen mot guldet.

En kort beskrivning om serien är att den första utgåvan blev ordentligt hyllad för sin balans mellan arkad och simulation. Codemasters lyckades hitta den rätta balansen att få körkänslan att vara så verklighetstrogen men samtidigt att få spelet att vara enkelt utan att det på något vis tappade simulationskänslan. Dessutom fick var man ägare till ett stall där du tillsammans med en AI-kontrollerad stallkamrat kämpade för poängen. Därav blev det viktigt att se till att sin stallkamrat fick en bra position. Vid sidan av racerbanan fick du kontrakt från sponsorer att sätta deras logotyp på karossen. De olika sponsorerna hade olika kriterier som du skulle uppfylla för att behålla och för att få pengar från dem.

Det kommer att finnas tävlingsbanor på fyra olika kontinenter

Dessvärre uteblev det mesta som var hyllat i ettan i uppföljaren. Codemasters fick hård kritik för detta och den tredje utgåvan fick de återställa detta. Med andra ord så tror jag vi kan på riktigt se fram emot den fjärde utgåvan då de redan fått lära sig läxan.

Vad vi vet om fjärde utgåvan är att den kommer innehålla platsar från fyra kontinenter. Det kommer att tävlas i sporter som GT, Touring, Stock, Muscle, Super-Modified med flera. Street-banor, race-banor och ovala banor kommer att finnas att tävla på. Det bekräftas också att progressionen kommer vara beroende av sponsorer, lagkamrat och licenser. Det utlovas också realistiska skador som påverkar körförmågan. I denna utgåva så har Codemasters ett starkt samarbete med före detta F1-stjärnan Fernando Alonso. En förare som har bred erfarenhet inom många olika delar av bilsporter.

Det kommer finnas stor variation av olika bilsporter

Spelet kan förhandsbokas idag och finns i två upplagor: GRID och GRID Ultimate Edition. Den sistnämnda utgåvan inkluderas material från säsong 1-3. Missa inte gameplay-videon nedan. Vi vill höra vad du ser fram emot och önskar att se i uppföljaren till höst?

Första gameplay-videon har precis släppts. Visar race från San Francisco och Shanghai

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har alltid älskat spel sedan den dagen jag fick min första Nintendo 8-bit. Spel som står mig närmast hjärtat är de med högst inlevelse och en bra story. Men tar mig gärna an Racing, Actionspäckad shooter, strategi. Ja nästan allt roar mig. Jag spelar idag på en Playstation Pro på en LG OLED 65"C7. Jag spelar även med Playstation VR. Har även Nintendo Switch som samlar damm.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.