Developer Diary för East vs. West: A Hearts of Iron Game

Många kanske inte känner till den svenska spelstudion BL-Logic i samarbete med Paradox, vilket kanske inte är så konstigt. Deras första spel heter East vs. West: A Hearts of Iron Game och är ännu under utveckling. Paradox växer ständigt i mina ögon som en förläggare som gärna tar sig an nya, unga studios, och det här verkar vara ännu ett iögonfallande exempel.

East vs. West är ett strategispel som utspelar sig under Kalla Kriget. Öst och väst slåss om global dominans och hotet om ett tredjevärldskrig gör det hela till en riktig pärs. Som spelare måste man guida sin nation genom diplomati, politik och krigsföring för att slå ned sina fiender och ta sig vidare i spelet.

Nu har BL-Logic släppt sin första del i en utvecklardagbok som kommer att fortsätta publiceras via Paradox officiella blogg. I denna första utgåva så berättar utvecklarna om hur historiskt korrekt de kämpar med att få spelet att vara och återkopplar det till vilka val spelaren måste tampas med.

Läs hela inlägget här.

[youtube id=”LD4__jlhWo8″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.