Episkt Vikingasmisk till PS4 och Vita

Efter många om och men tillkännager nu indiestudion Crazy Viking Studios i Kirkland, Washington att deras magnifika 16-bitsmetroidvaniamästerverk Völgarr the Viking, som vann flera sorters årets spel-utmärkelser 2013 (bland annat årets indie här på Varvat) kommer att finnas för nedladdning till PS4 och PS Vita i Europa. Sedan tidigare är spelet tillgängligt för Xbox One, Windows, MacOS, Steam och Linux. Informationen, i form av en Facebook-post, förtäljer inte hurvida spelet funnits för Sonys plattformar i andra delar av världen sedan tidigare. 7 november är det iallafall dags.

Skribenten noterar även att recension av Völgarr var första uppdraget för Varvat – positiv till den grad att redaktören undrade om det fanns något samröre med studion sedan innan. Recensionen finns att läsa här.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.