Falska program med virus ska locka spelare

I en tid med curlade barn som vill ha allt men inte betala för det lever utvecklare av emulatorer och hackingverktyg ett hektiskt liv. Så snart en ny konsol släpps börjar vissa jobba frenetiskt för att kunna knäcka maskinerna och komma åt spelen gratis. Nintendos Switch är inget undantag.

Källa: www.symantec.com

Norton by Symantec har publicerat en artikel som visar hur bedragare, med hjälp av falska emulatorer och de nyligen lanserade Nintendo Switch-konsolerna som lockbete, lyckats lura fattiga spelare. Enligt deras undersökning försöker bedragarna lura spelare genom att sprida misinformation om skadlig mjukvara i Switch-konsolerna och fått dem att fylla i en undersökning och samtidigt ladda ner skadliga program.

Om en söker på “Nintendo Switch emulator” på YouTube kommer det ge en hel del olika resultat. Vissa videos visar hur du steg för steg besöker en webbsida, laddar ned en fil och sedan spelar The Legend of Zelda: Breath of the Wild på en PC.

Falska sidor för Switch-emulatorer

Källa: www.symantec.com

De flesta av dessa sidor innehåller länkar till externa sidor i beskrivningen. De flesta av dem innehöll även klassiska märken och trademarks från Nintendo, bland annat bilder från Breath of the Wild. Självklart kommer reklamen in från Symantec, att du borde skaffa Norton Antivirus för att skydda dig, men det hör inte till saken. Det har även jobbats länge på WiiU-emulatorer, särskilt nu då Breath of the Wild har släppt

Källa: www.symantec.com

För att fatta det kort och enkelt; försök inte ladda ned Switch-emulatorer.

Personligen är detta ett bra exempel på en curlad, bortskämd kultur, där alla vill ha allt. Slappna av, kära spelare – har ni inte råd, så har ni inte råd. Ingen vinner för att de har flest spel eller konsoler när de dör, så det är lugnt.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.