Förspel: LUNARK

Det här är ett kort Förspel. LUNARK är ett lovande spel i subgenren ”cinematisk plattformare”, men dess demo tog bara drygt 20 minuter att ta sig genom. Denna ringa tid till trots måste jag säga att spelet lyckas med precis det utvecklarna vill.

Den cinematiska plattformaren kännetecknas av lite stelare, men mer verklighetstrogen och livfull animation, gärna kombinerat med pussel och action. De flesta handlingar kräver i och med rörelseschemat en lite längre planering, lite som hur du måste hänge dig var gång du utför ett hopp i de första Castlevania-spelen. Ingen ändring av momentum mitt i luften, eller ens förmågan att ändra vartåt ansiktet är vänt.

Tankarna efter LUNARK far direkt till ett par av de bästa exemplen på ovan nämnda genre, nämligen Flashback och Another World. Och visst är det väl science fiction-temat som för en i de banorna. LUNARK satsar dock på en livfullare rendering av framtiden. Skyskraporna har ljusa, rena fasader och är väl upplysta av både lysrör och neon. Fler miljöer utlovas redan i skärmfoton, allt från demots startplanet med sina Indiana Jones-vibbar till vulkaner och skogar. Så klart med mellansekvenser generöst utspridda.


Story

LUNARK är en dystopi. Månen har blivit en plats dit bara mänsklighetens elit har tillgång. Både den och Jorden står under en totalitär regim som kanske eller kanske inte är maskiner. Du spelar som Leo, en springpojke med oanade förmågor och ett mystiskt förflutet. Din uppdragsgivare är en ledare för ett stort robotföretag. Mitt under pågående uppror skickas du till en öde (?) planet för att leta reda på en uråldrig artefakt. Du ska snart komma att dras in i upproret och utgöra en nyckel för dess utfall.

Demot låter dig spela till ett visst parti på ovan nämnda planet och ger en bra känsla för vad både story och gameplay har för ambitioner. Du kan prova demot på Steam. Spelet utvecklas av Canari Games och släpps i samarbete med WayForward på ett ännu ospecificerat datum i år. Förutom PC planeras släpp på PlayStation 4–5, Xbox (ospecifikt vilken/vilka), Nintendo Switch samt Mac.

Intresserad av fler cinematiska plattformare? Den här tråden på neoGAF lär kunna putta dig i rätt riktning, även om den har ett par år på nacken. Såväl Another World som Flashback finns dessutom tillgängliga på en drös plattformar, inte minst flera digitala affärer på PC.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.