Gamigo utgivare för nytt sandbox-MMORPG

Tyska firman Gamigo, som sedan starten 2000 har ett 30-tal free to play-MMO:n av olika slag på sitt samvete, tillkännager att de släpper kickstarterfinansierade Fractured Online. Till skillnad från alla andra MMORPG uppges spelvärlden vara en helt öppen sandbox, men förstås med den vanliga mixen av PvE och PvP, färdighetsträd, rustningar och vapen. De tre ”raserna” människor, wildfolk (antropomorfa djur) och demoner är inte bara kosmetiskt skilda utan avviker från varandra i livsmiljö, modus operandi och spelstil. Människorna får (som vanligt) agera lite medelmartin, medan wildfolk kännetecknas av att vara exceptionellt fredligt lagda och demoner förstås mer entusiastiska inför våld och kaos.

Bild från alfaversion


Men egentligen är rubriken missvisande: Det som har hänt är att italienska studion Dynamight knåpat på spelet Fractured online sen åtminstone 2017. Den 15 december uppgavs att man träffat avtal att nyss nämnda Gamigo skall komma att agera utgivare – något som fått hängivna fans av Fractured att sätta sportdrycken i vrångstrupen. Gamigo åtnjuter inte nödvändigtvis något större förtroende hos denna gruppering, utan det misstänks att motiven snarast är girighet. Hur det blir med den saken återstår att se. I dagsläget står det på spelets webbplats att det är kostnadsfritt att starta konto, men än så länge har spel i alfatest endast varit möjligt efter köp av Founder pack. Just nu pågår ingen testperiod, men man verkar hoppas att en betaversion ska finnas tillgänglig under första kvartalet 2022.

Bild från alfaversion
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.