Grattis på födelsedagen Sega Mega Drive!

Under min barndom på 90-talet gjorde sig Segas konsol Mega Drive ständigt påmind på alla köpcentra som hade en demostation med konsolen inkopplad. Några av de första spel jag kom i kontakt med var Aladdin, Sonic, Jurassic Park och Michael Jackson’s Moonwalker. Länge stod jag där och betraktade den vackra pixelgrafiken med den svarta kontrollen i handen.

Nu har det flödat så mycket vatten under broarna att Mega Drive har lyckats fylla 30 år. Den 29 oktober 1988 ploppade härligheten fram i Japans el- och spelbutiker. Flaggskeppen till spel var Space Harrier II, Altered Beast och Thunder Blade och markerade därmed starten för att utmana Nintendos monopol på den här tiden.

De senaste åren har Sega försökt återuppliva sin gamla kultklassiker med retroutgivningar. Nästa projekt på listan är Mega Drive Mini som Sega planerar att ge ut nästa år. Vilka är dina favoriter till konsolen?

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.