Idag släpps F-14 Tomcat till DCS

Idag släpps historiens mest ikoniska flygplan till DCS World. Jag talar givetvis om F-14 Tomcat, besten som blev världsberömd efter 80-talsklassikern Top Gun. Modulen är utvecklad av den delvis svenska studion Heatblur Simulatons som tidigare skämt bort oss flygfantaster med en otroligt realistisk version av AJS 37 Viggen.

Heatblurs F-14 är resultatet av sju års efterforskningar och programmerande. Allt är återgivet in i minsta detalj och studion har utvecklat en AI-medhjälpare som sitter i bakre sittbrunnen och sköter radar och radioapparater. Din Radar Intercept Officer, eller RIO, har fått namnet Jester och slänger sig titt som tätt med subtila Top Gun-referenser. Faktum är att Jester lär bli den stora behållningen för många skrivbordspiloter. Givetvis kan baksätet ockuperas av mänskliga RIO’s om ni vill vara två som flyger.

Tomcaten släpps alltså idag till DCS som Early Access och kommer att utvecklas med tiden, men redan nu finns de flesta system på plats.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.