Jojo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R trailer

Den som sitter och suktar efter fightingspel proppat med tvålfagra 80-talsstereotypiska hjältar med blankpolerad finish, sug i blicken och glansiga läppar kan sluta sukta nu. Inom kort är det nämligen dags för släpp av JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R.

Som så ofta när ett japanskt spel har titeln följd av R så är det inte det första spelet i serien. Google ger mycket riktigt att en föregångare lanserades för bl.a. PS3 2013.

Mangan som spelet är baserat på började ges ut 1987, vilket gör det stundtals extrema 80-talsmodet mindre förvånansvärt, men man skulle kunna anta att figurdesignen i spelet i första hand baseras på utseendet i anime-TV-serien som startade 2012.

I spelet möter vi femtiotalet karaktärer från franchisens hittills 35-åriga existens, vilka strider emot varandra med diverse kampkonststekniker, hästar (!) och de ikoniska Stands (manifestationer av personers inre andliga kraft, osynliga för omvärlden, ofta med namn inspirerade av tarotkort). Till det läggs flera olika spellägen som endless challenge, turnering och vanlig versus mot spelare, och särskilda kombos, attacker och händelser som Stylish Guard, Easy Beat och frightening stage gimmicks. Allt detta förklaras förstås mycket bätte av karaktärerna i trailern nedan.

Jojo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R släpps till PC den 1 september 2022, samt till PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, och Nintendo Switch den 2 september, men kan förbokas redan nu.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.