Lanbit Light – höstens e-sporthändelse i Kungsbacka

E-sport, tävlingar, aktiviteter och en samlad prispott på över 90 000 kr. Den 2 till 5 november 2017 är det för tredje året i rad dags för Lanbit Light i Kungsbacka, e-sporteventet som stadigt ökar i popularitet och lockar deltagare från hela Sverige. 

– Lanbit är väldigt bra på att skapa en unik och trygg gemenskap där alla känner sig välkomna. Det är en viktig mötesplats för många unga där personer med olika bakgrund får dela sin passion för gaming. Vi är stolta över samarbetet, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef, Inet i ett pressmeddelande.

Lanbit Light är en del av Lanbit, Västsveriges största LAN och lockar varje höst över 300 deltagare. Här bjuds det på turneringar i Rocket League, CS: GO, League of Legends, Overwatch och Hearthstone samt roliga scenaktiviteter med spännande priser. Eventet är drog- och alkoholfritt och alla som fyllt 14 år är välkomna.

– Vi märker en ökad efterfrågan och önskar att våra lokaler kunde ta emot fler. I år arbetar vi ännu mer med tillgänglighet och bemötande, alla ska vara välkomna oavsett fysiska eller ekonomiska hinder. Årets nyhet Familjebiljetter gör att även yngre barn kan vara med, det är en uppskattad aktivitet där föräldrarna kan dela barnens intresse, säger Michael Herrmann, projektledare för Ung i Kungsbacka.

När det i maj 2018 är dags för nästkommande event, Lanbit, är målsättningen att växa i antal deltagare. Michael vill gärna se initiativ från kommunen att bygga fler arenor och mötesplatser där unga kan träffas för att spela och umgås.

– Vi har deltagare och frivilliga som kommer från hela Sverige, många unga och med unika bakgrunder. Det skapar fantastiska gemenskaper och bidrar till ett brett informellt lärande som ungdomarna tar med sig hem och även ut i arbetslivet, säger Michael Herrmann.

Läs mer om Lanbit på den officiella hemsidan.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.