I morgon släpper skaparna av MIG sitt första mobilspel

Kl 07.00 imorgon bitti (30/11) släpps gratisappen 0-100 på Appstore och på Google Play.

Efter 17 år i spelbranschen och över 50 utvecklade spel tar nu grundarna till frågespelet MIG steget in i mobilvärlden. 

I frågespelet 0-100 är alla svar en siffra mellan 0 och 100. Istället för öppna svar eller svarsalternativ, får spelarna uppskatta en siffra, vilket gör att alla alltid kan ha ett svar. Spelarna gör en uppskattning och närmast vinner.

– Vi har hittat ett unikt spelsätt. Ingen behöver längre sitta utan att ha ett svar, säger Helena Liewendahl som är en av de fyra grundarna till MIG-spelen, Mobile Intelligence Games i ett pressmeddelande.

Appen, har tagits fram tillsammans med apputvecklaren Pontus Lindgren på The Game Incubator, på Gothia Science Park på Lindholmen. Tillsammans har de startat företaget Humla Games AB.

0-100 appen släpps först i Sverige och efter årsskiftet står Tyskland och England på tur. 15 000 frågor håller på att skrivas. Många av frågorna skriver de själva men de har också tagit hjälp av kommuner och turistbyråer runt om i Sverige.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.