Popkulturellt spelmecka i Stockholm

Just nu byggs Stockholms kulturcenter för den digitala generationen – Space. Bygget har gått in i en sista fasen och vi kan se fram emot en öppning den 27 november i år. Space, som ligger i hjärtat av Stockholm, kommer bli en ny och världsunik mötesplats. Kombinationen av spel, musik och innehållsskapare kommer fylla sju våningar. Space kommer även bli världens största gamingcenter med över 400 uppsättningar. Det kommer även bli hem för Avicii Experience: en gripande tribut till en av nutidens ikoner inom popkulturen.

De flesta spelen på marknaden kommer finnas tillgängliga. Det kommer finnas specifika träningsläger för de som vill bli bättre på samarbete. För de som bara vill leka loss finns möjligheter att anordna privata event för ett gäng vänner. På bottenvåningen av byggnaden finns norra Europas största esportarena. Med plats för 650 personer kommer där hållas turneringar, konserter, inspirerande föreläsningar och teknikkonferenser.

Biljetter kan bokas på www.space.cc och det bästa är att de är gratis.

Våning 1-4 kommer dedikeras till entreprenörer, samt nystartade och växande företag. Där kan de förverkliga sina idéer inom den digitala kulturen. Mat och dryck, tillsammans med musik, teknologi och spel, kommer vara en central del i Space. Det kommer finnas caféer överallt, där samtliga har öppet sju dagar i veckan. Utöver caféerna kommer det även finnas barer och restauranger.

Space har finansierats av Pophouse Entertainment och är till dato deras största investering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.