RPG möter rytmspel i Nocturne: Prelude

Är det ett preludium eller nattmusik?

Nocturne: Prelude är det första kapitlet i vad som ska bli en följetong. Spelets 1.0-version är planerad först till 2023, då till PC och Nintendo Switch. Med en så långdragen deadline finns det mycket att se fram emot.

Nocturne utspelar sig i den digitala utopin Maya, dit alla människor laddats upp när de dött för att vara med sina nära och kära. Du spelar som Karma, en nyligen avliden och den första nya invånaren i Maya på tusentals år. Karma förväntade sig att brodern skulle stå vid porten till paradiset med öppna armar. I stället syns brodern inte till och Maya en dyster plats i förfall. Det är upp till spelaren att svara på hur det kommer sig.

Upplägget i Nocturne följer traditionella RPG:n med tvisten att slagsmålen är som minispel byggda kring rytm och musik. Här finns flera svårighetsgrader att prova på med en skock överraskningar i noterna – allt till ett soundtrack av symfonisk rock.

Enligt spelets skapare Benjamin Pracy på Pracy Studios är den främsta inspirationen RPG:n från sent 90- och tidigt 2000-tal. Han vill återskapa den kreativa idérikedom som expanderade bortom hårdvarans restriktion, och han vill göra det i modern tappning.

Nocturne släpps som sagt i 1.0-version 2023, men den nyfikne kan få upp aptiten redan nu. Nocturne: Prelude är nämligen gratis via Steam. Trailern har ni som vanligt i sidhuvudet. Soundtracken låter som att det kan bli en riktig banger.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.