Så tycker spelarna om mikrotransaktioner

mikrotransaktioner

Mikrotransaktioner blir allt vanligare i spelvärlden. Konceptet innebär att det i spelet går att köpa innehåll till en mindre summa i ett spel. I vissa fall handlar det om kosmetiska förändringar, i andra fall ger köpen spelaren fördel i spelet. Fenomenet har blivit bespottat och åsikterna om mikrotransaktioner är många. Nu publicerar LendEDU resultatet av en undersökning där 500 gamers har fått tycka till om just mikrotransaktioner.

Studien visar att spelare generellt  sett inte har något emot köp i spel. 56,6% anser att systemet tillför en dimension till spelandet. Den genomsnittliga spelaren är beredd att betala 1000-2000 kr per år för extra innehåll.

En anmärkningsvärd siffra är att en femtedel av de svarande överväger att inte köpa ett spel om det innehåller mikrotransaktioner.

Vi på Varvat anser att mikrotransaktioner kan tillföra spelet viss tjusning. Detta under förutsättning att innehållet i exempelvis loot boxes endast är kosmetisk och att du inte kan köpa sig fördelar gentemot andra spelare online.

Du kan se alla siffror från undersökningen  här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.