Sällskapsspel skall väcka barns intresse för programmering

Sanoma Utbildning lanserar nu strategispelet Robogem som på ett lustfyllt sätt väcker barns intresse och ger ökad förståelse kring programmering. Det skriver Sanoma i ett pressmeddelande.

Läromedelskoncernen Sanoma Utbildning, med rötter i Finland, har tillsammans med programmeraren Juha Paananen konstruerat strategispelet Robogem som är ett sällskapsspel för hela familjen. I spelet landar robotar på en fjärran planet för att leta efter diamanter som ger energi till rymdskeppet. Deltagarna ska programmera sin robot med enkla kommandon för att undvika hinder och samla in tre diamanter, snabbast vinner. På detta sätt lär sig speldeltagarna grunderna i programmering – logiska resonemang i kombination med detaljerade instruktioner. Spelet blir svårare med ökande kompetens, så det finns tillräckligt med utmaning för hela familjen. Sällskapsspelet går även ypperligt bra att använda för lärare på lektioner.

Juha Paananen har sedan 2014 hållit fullsatta kurser i programmering för barn, ett framgångskoncept som spridit sig i hela landet och bland annat bidragit till att få in programmering som en del i den finska kursplanen. Något som nu även är på väg in i den svenska kursplanen.

– Det råder i nuläget ett underskott på kunnig arbetskraft inom programmering och enligt en rapport från EU-kommissionen kommer det år 2020 att finnas en miljon fler IT-jobb än det finns utbildade programmerare i Europa. Vi menar därför att det är viktigt att väcka intresse för programmering hos flickor och pojkar redan i ung ålder, säger Christer Carlberg, marknadschef på Sanoma Utbildning.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.