Smarta och snygga designer från Turtle Beach

Vi träffade en representant från Turtle Beach som visade oss tre olika modeller som är under utveckling. Våra öron var inte bara idel för vad hon hade att berätta, men väldigt tillfredsställda av vad produkterna gav oss.

Atlas One

Den första modellen som visas upp är en modell som passar bra för nya användare. Den är prisvänlig och grundläggande i sina funktioner. Mikrofonen är flip-to-mute och har hörselkåpor som tar hänsyn till glasögon. När mikrofonen är uppfälld följer den den strömlinjeformade designen på kåporna vilket är en snygg liten detalj. Tidigare modeller var plastigare och användare upplevde dem som lite för leksakiga. Den nya modellen har metall i den justerbara huvuddelen och det fyller inte bara ett syfte med en mer robust känsla, men ger en mer stilren design.

Uttaget är en 3,5 mm plugg, vilket gör det lämpligt för andra användningsområden utanför datorn. Ljudet är riktigt rent och fint, med en bra grund i basen, men ändå med en krispig diskant som ger alla detaljer i ljudbilden. Atlas ONE är fortfarande i förproduktion men beräknas släppas i slutet av september i år. Förändringar och justeringar kan dyka upp innan den

Altas Three

Nästa headset vi får testa är Atlas 3. Det drivs med batterier som kan laddas med usb-kabel. Det är dock bäst att ladda headsetet i ett vanligt uttag då det finns risk för rundgång när du spelar. Ett fulladdat batteri ger dig 40 timmar. Kåpor har en textil som andas bättre och och gör det för varmt när de används. De har även memory foam som formar sig efter användaren för optimal komfort.

Det har en feedbackfunktion som låter dig höra din egen röst när du spelar. Du kan alltså justera hur du vill att ljudbilden ska bli när du t.ex. streamar eller spelar in videos. Det är en valfri funktion, men definitivt en bra sådan för mer seriösa användare.

På den vänstra kåpan har du en mode-knapp som låter dig bestämma vilket ljud du vill ha när du spelar. Vill du ha mer bas? Mer diskant? Prislappen kommer ligga på ca 790 kronor, vilket är väldigt prisvärt med tanke på vad du får. Kabeln är 3,5 mm och kan därför användas till andra enheter utan problem.

Elite Atlas

Det sista headsetet vi får testa är auralt guld. Elite Atlas är en billigare variant av deras professionella headset som ligger strax ovanför 200 euro. Detta är dock mycket billigare. Både jag och den andra reportern gissade på runt 150 euro men det ligger nere på runt 100. För den prislappen kommer den här modellen definitivt leverera, både vad gäller ljud och funktionalitet i spel.

Mikrofonen kan vinklas efter behov, samt tas bort. Utsidorna av kåporna är fästa med magneter, så de går att ta bort det plasthölje som täcker utsidan av dem. Detta kommer ge både utvecklare och professionella e-sportsteam möjlighet att designa sina headset på ett mer individuellt sätt. Det finns inget bestämt om huruvida headsetet kommer komma i andra färger. Än så länge är det bara själva locken på kåporna som kommer kunna designas om.

Elite Atlas kommer med en 3,5 mm plugg (och jag är beredd att rocka de här till telefonen!) och har en strålande återgivning. De känns otroligt bekväma och ger bra komfort både över öron och på hjässa. Att sitta med de här lurarna på under längre spelsessioner kommer inte vara några problem. Tvärtom.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.