Snart kan du flyga Tomcat i DCS

Här kommer glada nyheter för oss som älskar att flyga virtuella flygplan. Nu finns DCS: F-14 Tomcat att förbeställa på DCS:s hemsida. Modulen är skapad av den delvis svenska studion Heatblur Simulations och kommer i två modeller; F-14A och F-14B där den senare släpps senare i vinter. Passar du på att köpa modulen innan den officiella releasen så utgår just nu en rabatt på 10%.

Grumman F-14 Tomcat är ett av de mest ikoniska flygplanen i historien, kanske allra främst för att det är samma plan Maverick flög i filmen Top Gun. Det är tvåsitsigt jaktplan designat för att operera från hangarfartyg. Tomcat tjänstgjorde hela 32 år inom amerikanska marinen. Faktum är att F-14 fortfarande är aktivt inom det Iranska flygvapnet som införskaffade planet innan revolutionen 1979. Med sina flexibla vingar, stora lastkapacitet och tvåmannabesättning var Tomcat värdefullt i många konflikter, däribland Operation Desert Storm, Jugoslavienkriget samt krigen i Irak och Afghanistan.

Heatblur Simulations version av F-14A/B har varit under utveckling under många år och studions uttalade mål är att ge oss skrivbordsflygare en så exakt återgivning av Tomcat som möjligt. Bland annat får vi ta del av en otroligt detaljrik modell av planet där både yttre och inte miljö har återskapats in i minsta detalj. Samtidigt introduceras nya vapen och system i DCS, däribland AIM-54 Phoenix och LANTIRN pod. Heatblurs gedigna version av Viggen ger en bild av hur seriösa studion är med sina skapelser.

Då F-14 opereras av två personer har Heatblur utvecklat ett unikt AI-system som låter datorn bemanna den plats du inte ockuperar själv. I baksätet sitter då JESTER AI som fungerar som så kallad Radar Intercept Officer. Dennes uppgift är att hantera radar samt till viss del även vapen. Det finns en mängd kommandon framtagna för att på smidigast möjliga sätt kommunicera med JESTER. Vill du själv agera POI kan du låta planet flygas av Iceman AI, men då med något begränsad förmåga. Givetvis kan du och en vän bemanna båda sätena i multiplayer om ni så önskar.

Strax efter release inkluderas en mängd träningsuppdrag och massiva kampanjer med F-14 Tomcat i huvudrollen. Dessa utspelar sig både på Kaukasus-kartan och området kring Persiska Golfen.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.