Sony berättar om PlayStation VR2 och dess kommande titlar

Sony har inte givit upp sin satsning på VR till PlayStation. I ett blogginlägg skriver Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Experience på bolaget, om PlayStation VR2 som kommer till PS5. Dessutom avslöjas att en ny handkontroll kommer till den virtuella verkligheten i form av VR2 Sense.

Flera nyheter är att vänta till Sonys nästa generation av VR, däribland ett field-of-view på 110 grader, eye tracking och OLED-skärmar med en upplösning på 2000×2040 pixlar per öga. Allt kan avnjutas i frame rates på hela 90/120Hz.

PlayStation VR2 använder så kallad inside-out tracking, vilket innebär att ingen extern sensor behövs. Headsetet spårar även kontrollerna via inbyggda kameror. De nya handkontrollerna, VR2 Sense, erbjuder givetvis samma haptic feedback och adaptiva avtryckare som vi lärt känna från PS5:ans handkontroller. Installationen är enligt blogginlägget mycket enkel. Allt som krävs är en kabel som kopplas in i din konsol, sen är det bara att dyka in i den virtuella spelvärlden.

Bland de titlar som kommer till PS VR2 hittar vi främst Horizon Call of the Mountain från utvecklarna Guerrilla och Firesprite. Spelet är utvecklat unikt för just PS VR2. Fler detaljer lär komma inom kort. I dagsläget finns ingen information om vare sig pris och släppdatum eller några bilder på enheten. Vi kan dock räkna med att headsetet förmodligen kommer att vara vit.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.