Sony visar upp Project Morpheus

Ingen har väl undgått snacket om Oculus Rift? Framför allt inte Sony, som nu lanserar ett eget virtual reality-system för PlayStation 4 kallat Project Morpheus. 

Systemet avtäcktes på Game Developers Conference i tisdags och det fanns redan enheter som gick att testa. Tanken är att glasögonen skall användas tillsammans med Move-kontrollen och enhetens kamera. Synfältet skall vara 90 grader och upplösningen hela 1080p. Som grädde på moset så skall man enligt uppgift också ha utvecklat ett helt nytt ljudsystem till Project Morpheus som ger spelaren möjligheten att avgöra om ljud kommer uppifrån eller nerifrån.

– På SCE ser vi innovation som en möjlighet att tänja på gränserna för underhållning. Project Morpheus är vårt senaste exempel på detta, och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen och att se spelen som följer i takt med att spelutvecklare får utvecklingsverktyg.
Shuei Yoshida, chef för SCE Worldwide Studios.

Frågan är om VR-tekniken bara är en hajp eller om det verkligen har en framtid? Betatestare av Oculus Rift har rapporterat både illamående och dålig närvarokänsla.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.