Spela Wolfenstein 3D direkt i webbläsaren

[youtube id=”amDtAPHH-zE” width=”600″ height=”350″]

I dagarna är det hela 20 år sedan Wolfenstein 3D kom ut. Spelet förändrade spelvärlden för all framtid och skapade samtidigt en helt egen genre, nämligen FPS. Lagom till jubileet släpper nu Bethesda en gratisversion av spelet som kan spelas direkt i din webbläsare eller på Facebook.

I samma veva släpper man också en version för iPhone och iPad som man kallar Wolfenstein 3D Classic Platinum. Passa på att hämta det från iTunes idag, då det är gratis under en begränsad period.

Missa heller inte den härliga podcasten här i inlägget. Vi får höra John Carmack, technical director på id Software och hans tankar om skapandet av Wolfenstein 3D.

0 Delningar

1 Kommentar

  1. Intressant video och kommentering!

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.