Spelbyrå satsar på spelutveckling på norrländsk landsbygd

När man tänker spelbolag så dyker ofta bilden upp av glassiga, luftkonditionerade kontor i någon storstad. Men den bilden håller sakteligen på att förändras. Nyligen gav grundarna av bolaget Arrowhead Game Studios beskedet att man ämnar att satsa på spelutveckling för unga talanger, stationerade i mindre orter utanför stadskärnorna.

Via spelinkubatorn Mind Detonator ska grunden läggas för att unga spelutvecklare ska få utlopp för sina drömmar i en nära framtid. Det unika är ett företaget är förlagt i Skellefteå och siktar på Norrland som bas för svensk spelutveckling. Det är en kombination av lokalt stöd, lokala investerare och internationella spelbolag som tillsammans hjälps åt för att finansiera och stötta satsningen. Som det ser ut nu kommer PC-spel vara i fokus för samtliga produktioner men det kan komma att ändras längre fram hälsar ledningsgruppen.

Vi på Varvats redaktion ser med glädje fram emot vad projektet kommer medföra för svensk spelutveckling. Förhoppningsvis något stort inom de kommande tio åren.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.