Speldesigner berättar om storytelling i Uncharted 4: A Thief’s End

John Warner – speldesigner på bolaget Over the Moon – har varit med om att ta initiativ till hur dramaturgi fungerar i moderna dataspel. I det tredje avsnittet berättas hur storytelling fungerar med sikte på Uncharted 4: A Thief. Här avhandlas hur en story fungerar i en digital produktion och om spel kan nå samma nivåer handlingsmässigt som en film.

Warner argumenterar för att spelutvecklare måste ha kunskaper om den målgrupp som de programmerar spel för. Genom att anpassa spelet efter publiken kan också mekaniken i det nå sin fulla potential. Detta är syftet med den serie som karln driver på just nu.

Ta också en titt på firmans hemsida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.