Splatoon har sålt en miljon i Europa

Det Wii U-exklusiva spelet Splatoon har sålt en miljon exemplar i Europa, meddelade Nintendo tidigare idag. Globalt har spelet sålt 3,5 miljoner exemplar, vilket innebär att Splatoon är ett av de mest populära spelen på Wii U.

Att vi nått en miljon sålda exemplar av Splatoon i Europa visar verkligen på en universell efterfrågan för en ny form av shooter, som alla kan delta i och ha roligt med.
– Satoru Shibata, vd för Nintendo of Europa

Det nya varumärkets unika tappning av shootergenren tros vara en förklaring till dess stora framgång. Spelreglerna är enkla (två lag ska måla så mycket av sin färg på banan som möjligt för att vinna) och lätt att komma in i. Splatoon är också ett spel som ständigt uppdateras, senast idag förbättrades spelets matchmaking. I april kommer en ny uppdatering kallad Sheldon’s Picks som ska ge spelare roliga vapenkombinationer att experimentera med.

Splatoon finns ute nu till Wii U.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.