Star Trek Prodigy: Supernova lanserat till PC och konsoler

Första helt 3D-animerade Star Trek

Fjortonde dennes (eller stardate 100383.61 på ett ungefär om man så önskar) lanserades spelet Star Trek Prodigy: Supernova. Som man kan ana baseras spelet på handling och figurer från den 3D-animerade serien Star Trek Prodigy som sedan februari 2022 visas med svenskt tal på vissa utvalda streamingtjänster. Att denna information inte direkt publicerats med warphastighet beror till stor del på att undertecknad först endast erhöll det officiella pressmeddelandet skrivet på Klingon.

Utdrag ur pressmeddelande om Star Trek Prodigy: Supernova på Klingon

Familjeäventyr i överljusfart

Prodigy som tar vid en tid efter där Star Trek Voyager slutar, följer ett antal mer eller mindre struliga tonårings-aliens i deltakvadranten som hittar ett skepp (U.S.S. Protostar) och försöker ta sig till alfakvadranten (alltså den del av galaxen där vårt solsystem finns). Spelet Supernova som precis som serien (hopkokt av samma upphovsmän som till Ninjago och Trolljakten) riktar sig till en yngre publik, avhandlar ett äventyr där Protostars besättning spritts ut av krånglande transportör och måste samlas ihop igen för att rädda invånarna i ett planetsystem innan dess stjärna smäller av i en supernova. Spelet, som beskrivs som ett actionäventyr för hela familjen, finns tillgängligt för PC (Steam), PlayStation 4 och 5, Xbox One, Xbox X|S samt Nintendo Switch.

Protostars besättning med sin ”mentor” Janeway i hologramform.
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.