Switch-varvet 21 februari

Att säga att Switchen får spel på löpande band är nästan en underdrift. Så kan det i alla fall upplevas om man tittar på det rejäla utbudet på eShopen. I dag, den 21 februari, släpptes inte mindre än femton spel på den europeiska sidan. Nedan följer ett axplock med titlar som av en eller annan anledning fastnar på radarn hos undertecknad. Kanske finns här något för dig också?

Aragami: Shadow Edition

Aragami har varit ute länge på både PlayStation 4 och Steam. Switch är dock den första maskinen som får Shadow Edition, som innehåller allt tidigare extramaterial. Detta inkluderar expansionen Nightfall. Utgåvan innehåller dessutom ett samarbetsläge online för två spelare – fullt cross-play-kompatibelt när spelet dyker upp senare i år på Xbox One, PlayStation 4 (igen) och PC.

Så, en ninjazombielönnmördare? Ja tack!

I Aragami är du en odöd lönnmördare med förmågan att manipulera skuggor. Smygaraspekten handlar alltså mer om att teleportera sig mellan skuggor i jakt på villebråd. Till din hjälp har du en arsenal av klassiska vapen. Utvecklarna nämner själva spel som Tenchu, Mark of the Ninja och Dishonoured som inspirationskällor. Fans av smygarspel har med andra ord en rejäl dos skoj framför sig.

Warplanes: WW2 Dogfight

Arkadisk flygaction stöpt i andra världskrigets skrud. Denna titel är en strikt singelspelaraffär med fokus på lättillgänglighet. Här finns 30 klassiska flygfarkoster från ww2 att prova i ett dussin olika typer av uppdrag, från eskorter till bombning till klassiska flygplansstider. Här utlovas hög detaljrikedom från utvecklarna själva vad gäller flygmodellerna.

Jag har inget emot lite arkadkänsla i mina flygspel.

Spelet ska tydligen ha viss detaljstyrning i hur du rekryterar piloter och ger order (kan man tänka sig lite Rogue Squadron över det?). Man ska även kunna köpa byggnader, piloter och plan allteftersom. Warplanes stödjer dessutom både HD-rumble och rörelsekontroll. Det är än så länge exklusivt på Switch, med en PC-release satt att dyka upp senare i år.

Devil Engine

Ett tvådimensionellt skjutarspel med rymdtema. Prislappen kan tyckas något hög (200 kronor), men actionen ser ut att leverera gott om adrenalin – och det med ett fenomenalt soundtrack, av trailern att döma. Utvecklarna DANGEN Entertainment har ju dessutom ett öga för det här med retroinspirerade spel. De står nämligen som utgivare till såväl Iconoclasts som Super Sportmatchen och Momodora: Reverie under the Moonlight. Hur står sig deras egna alster mot dem de tagit under sin vinge?

Thunder Force-vibbar tackar man aldrig nej till!

Rotating Brave

Listans billigaste och kanske knäppaste spel. Rotating Brave spelas genom att hålla Switchen i olika lägen beroende på vilket område du befinner dig i, därav det catchigt udda namnet. Det är en helknäpp idé som lätt är värd femtio kronor att utforska närmre. Det är i och för sig en port av ett mobilspel, vilket ger utrymme för tvivel. Förhoppningsvis har dock utvecklarna tagit tillvara på alla extra knappar och andra finesser Switchen har över en mobiltelefon.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.