TOURN lanserar Challenge

Idag lanserar TOURN skill games-siten Challenge.gg, en tävlingsplattform för spelare. Challenge erbjuder spelare över 18 år att spela skill games mot andra spelare över hela världen. Vid lansering erbjuds spelare initialt att tävla i Fortnite, men fler spel kommer successivt adderas. Spelare kan använda Challenge från samtliga enheter som Fortnite erbjuder och därmed mätas på prestation oavsett enhet, en helt ny dimension inom esport.

Det har tidigare saknats en plattform för denna genre, där spelare på mobila enheter kan mäta sig med spelare på konsol eller PC. Challenge är snabb och enkel att använda med endast ett par minuter i uppstartstid, till skillnad från många andra plattformar där det inte är ovanligt att vänta i timmar eller dagar. Plattformen når vid lansering 350 miljoner spelare.

”Vi vill kunna erbjuda ytterligare en dimension av spänning när man spelar Fortnite. Att spelare på olika plattformar kan mätas mot varandra är något helt unikt och vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda detta”, säger Robin Stenman VD på TOURN.

TOURN lanserar Challenge tillsammans med Yfynoy AB som har utvecklat tekniken till plattformen.

”Kombinationen TOURN och Yfynoy är riktigt spännande och tillsammans har vi öppnat upp för en helt ny dimension inom e-sport. Jag ser verkligen att denna lansering är starten för fler kommande innovationer under flera år framåt”, säger Fredrik Aldegren medgrundare Yfynoy.

TOURN har genom dotterbolaget Nagato ett stort nätverk av esportstreamers i Sydamerika samt goda kopplingar med esportprofiler tack vare ytterligare ett dotterbolag, Charge, som drivs av kunniga namn som Joachim Rittenfeld Hofvenschiöld, Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson som har bakgrunder från bl.a. NIP, ESL och G-loot.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.