Trico från The Last Guardian blir snöskulptur

Står utanför Webbhallens butik på Medborgarplatsen i Stockholm

Under några dagar ges en unik möjlighet att bevittna en av spelvärldens märkligaste varelser på nära håll. Det är fabeldjuret Trico, en flera meter hög blandning av hund, katt och fågel, som står utanför Webbhallens butik på Medborgarplatsen. Snöskulpturen görs i samband med lanseringen av The Last Guardian.

Den 2,5 meter höga skulpturen formas från två block med tätt packad snö, som tillsammans väger två ton. Konstnären som utformar Trico är Tjåsa Gusfors, en av världens främsta skulptörer som bland annat arbetat med ishotellet i Jukkasjärvi sedan år 2000.

Det är jätteroligt att arbeta med en karaktär som består av så många djurarter. Jag jobbar med alla möjliga typer av material, men vanligtvis is. Det här är första gången jag skulpterar i snö framför en publik på det här sättet. Men det går jättebra. Många kommer fram och är nyfikna och ställer frågor, säger Tjåsa Gusfors.

The Last Guardian lanserades i onsdags exklusivt till PlayStation 4 efter att ha varit under utveckling sedan 2007. Spelet är den andliga uppföljaren till kultförklarade spelen Ico och Shadow of The Colossus.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.