Vad är The Clockwork City? The Elder Scrolls Onlines nya uppdatering

I höst släpps en ny, stor uppdatering till The Elder Scrolls Online, The Clockwork City. Nya äventyr väntar i den mekaniska staden. Loot också.

I höst dimper en ny uppdatering ner för onlinerollspelet The Elder Scrolls Online som tar spelare till den mystiska Clockwork City. I en blandning mellan magi och steampunk är Clockwork City en mekanisk stad skapad av halvguden Sotha Sil. Beläget i en annan dimension är många av Clockwork Citys invånare mekaniska varelser. Anledningen till att spelare nu får fri passage till gudens rike är för att en demonprins hotar att förstöra Sotha Sils skapelse.

På helig mark

Precis som de övriga tribunala gudarna Almalexia och Vivec är Sotha Sil en levande gud. Där de andra förkroppsligar positiva egenskaper som rättvisa och dualitet, står Sotha Sil istället för mystik och hemligheter. Därför har hans skapade värld förblivit en hemlig plats dit bara hans allra trognaste undersåtar fått tillträde. Nu, men när demoner smider konspirationer bakom ridån har dörrarna till Clockwork City öppnats för Tamriels hjältar.

Vi valde Clockwork City som Elder Scrolls Onlines nästa zon därför att det är en unik plats som vi aldrig utforskat tidigare. Det här är Sotha Sils värld. Det är hans tolkning av hur världen ser ut och hur den fungerar, eller kanske hur han vill att den ska vara. Hela hans rike är fabricerad, så det är väldigt annorlunda från vad vi har gjort tidigare – vilket är riktigt coolt. Och såklart, det är ju Sotha Sil vi talar om, så Elder Scrolls fans älskar honom. Han är ju ett galet geni.
– Rich Lambert, Creative Director på ZeniMax Online Studios.

Att ens beskriva Clockwork City är svårt. Legender säger att staden är en representation av Tamriel i miniatyr byggt inuti en glaskula. Det sägs att besökare krymps på magiskt vis för att kunna gå in i staden. Vad mer så är klockverket i stadens namn bokstavlig. Stadens byggnader, vegetation och djur är alla mekaniska konstruktioner och ett resultat av Sotha Sils hantverk. Detta gör Clockwork City till en ganska surrealistisk plats att utforska.

Livesändning

Missa inte morgondagens (fredag den 29 september) stream på Twitch i vilket ZeniMax presenterar uppdateringens nya Trial, det vill säga raid, samt nya vapen.

  • När: fredag 13 september klockan 21:00.
  • Var: Bethesdas Twitchkanal.
  • Vad: en presentation av Asylum Sanctorium och dess vapen, samt en give away.

Kuggar i klasshierarkin

Då Clockwork City varit en stad som legat gömd i flera millennium är dess samhällsstrukturer lika underliga som dess invånare. Uppdelade i två distinkta samhällsklasser som lever på varsin sida om stadens murar har vi de trogna Apostles och Tarnished. Apostlarna, trogna Sotha Sil, lever likt kugghjulen i en klocka. Varje individ fyller en mekanisk roll i samhället, vare sig det gäller studierna av Sotha Sils lära eller underhållet av den mekaniska staden, lever de i syfte att sköta om sin stad. Medlemmarna av Tarnished lever utanför stadens murar och skydd. Dessa individer är de som inte fyller någon funktion i staden.

Det speciella med Clockwork City är att det är en plats som varit gömd från resten av Tamriel i årtusenden och på grund av det är dess samhälle väldigt isolerat. Det betyder att folket som bor där är väldigt annorlunda och ju mer du tar dig fram i storyn och gör uppdrag, desto mer kommer du förstå dig på deras säregna leverne.
– Rich Lambert, Creative Director på ZeniMax Online Studios.

Clockwork City är en stor uppdatering för The Elder Scrolls Online, i samma klass som Orsinium och The Thieves Guild. Spelare får möjligheten att sätta av på ett helt nytt äventyr i den unika zonen med samma namn, en ny Trial, Dungeon, samt den sedvanliga utökningen av skatter och troféer att samla.

För mer information om innehållet, surfa in på The Elder Scrolls Onlines officiella hemsida.

Clockwork City blir tillgänglig utan extra kostnad för alla med en Plusprenumeration. Ickeprenumeranter får i så fall köpa loss uppdateringen genom Crown Store för cirka 3000 Crown (ungefär 189 SEK). Med uppdateringen tillkommer en grundläggande uppdatering som är gratis för alla spelare. Värt att veta är att Clockwork City inte kräver expansionen The Elder Scrolls Online: Morrowind.

Läs gärna vår recension av The Elder Scrolls Online: Morrowind som vi gav ett mycket bra betyg.

Clockwork City släpps senare i höst. Återvänd gärna till den här rymden för mer information.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.