Världen knyts samman med Metal Gear Online

Konami Digital Entertainment släpper idag sin mycket dedikerade multiplayer Metal Gear Online. Det är baserat på det nyligen släppta och kritikerrosade Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Detta gäller dock enbart för Playstation 4. Microsofts målgrupp får vänta till Januari innan det släpps till Xbox One och PC.

Metal Gear Online erbjuder en truppbaserad, kompetetiv multiplayer, generellt kallat PvP. Det kommer använda sig av TTO – Tactical Team Operations och ett klassystem som kommer definiera dina soldaters färdigheter på stridsfältet.
Alla servrar för konsolversionerna av MGO är uppe och det finns nu en patch att ladda ner när man startar Phantom Pain. För att komma åt det nya spelläget väljer man bara det från huvudmenyn, vilket låter spelare ta det av onlineläget via huvudspelet.

För dem som beställde en Collector’s Edition av Phantom Pain väntar en del extragodis i onlineläget. De koder som följde med de olika förbeställningarna kan nu användas. De ger spelare tillgång till en guldvariant av tranq-pistolen WU S, så nu hinner fienderna du skjuter i reaction mode bli avundsjuka innan de somnar. Vill du vara mer dödlig kan du använda de förgyllda vapen som kommer i AM MRS-4-serien. Du får även en fashionabel hjälm föreställande cockpit på Metal Gear REX. Även den XP-boost som ingick kan nu nås av de som förbeställt Phantom Pain.

Phantom Pain är seriens största och mest ambitiösa del i Metal Gear-sagan och Hideo Kojimas modus operandi. Med det nya sandbox-upplägget har det öppnat upp för en helt ny spelstil jämfört med vad serien tidigare har kunnat erbjuda och med den nya Fox-motorn har man kunnat skapa olika väderförhållanden och en dag/natt-cykel. Med dessa nya inslag kan spelare anpassa sina strategier därefter och utnyttja olika fördelar och nackdelar det för med sig.

Det preliminära paketpriset för Phantom Pain och Metal Gear Online ligger på ca 755kr för PS4, Xbox One och Steam. För ägare av PS3 eller Xbox 360 ligger priset närmare 630kr. Collector’s Edition för PS4 och Xbox One ligger på snäppet över 1200kr. Kom dock ihåg att detta är preliminära priser och det kan förändras.

0 Delningar
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.