Nästa miniretrokonsol: Atari 400 Mini

Strax innan jul kunde vi konstatera att Retro Games kommer att släppa både fler minikonsoler och fullstora under 2024 och framåt. Nu har en av de förstnämnda sett dagens ljus, nämligen Atari 400 Mini.

Atari 400 Mini är ett samarbete med PLAION och en miniatyrversion av en klassisk hemdator från 1979, återskapt i skala 1:2. Atari 400 var en introduktionsmodell bland Atari:s utbud av 8-bitsdatorer. Modellen sticker ironiskt nog ut lite med sin membranbaserade tangentbordsdesign (så skapt för att stå emot spill från mindre nogräknade användare). Modellen utgör tillsammans med sin dyrare kompanjon Atari 800 de första datorerna i Atari:s 8-bit-familj, som också innehåller XL- och XE-serierna och som senare följes upp av ST-linjen.

Minikonsolen (för den får nog ändå kallas för konsol) levereras med 25 förinstallerade spel, med möjlighet att ladda in egna spel via USB-portar, av vilka där finns fyra stycken i fronten och en i sidan. Här ska du också kunna tillkoppla moderna tangentbord och andra tillbehör, så som den medföljande joysticken. Joysticken är skapt efter den ikoniska CX40 och lär även finnas att köpa separat i samband med release, för spel med flerspelarläge.

Atari 400 Mini släpps den 28 mars med en rekommenderad prislapp på cirka 120 euro. Mer information finns på Retro Games:s hemsida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.