Veteranen Zetterberg öppnar spelstudio i Boden

Boden Business Park får ett digitalt tillskott i form av spelveteranen Peter Zetterberg som tillsammans med Thomas Lindgren etablerar studio i Boden med sitt bolag Wanderword. Zetterberg jobbar sedan 2007 för Microsoft och dess Xbox-division, medan Thomas Lindgren jobbat i svensk spelindustri i snart 20 år.

Wanderword blandar den passiva ljudboken med spelens interaktivitet och skapar engagerande och interaktiva berättelser skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Utöver Wanderword kommer även det Seattle-baserade bolaget House of How, som leds av Russ McMackin, etableras i Boden och med detta tar Boden sin spelsatsning till en ny nivå. 

– Jag kommer från en liten stad där det fanns ganska lite att göra, och det känns kul och självklart att kunna ge tillbaka till Sverige och kunna hjälpa till att hitta en passion för unga, säger Zetterberg. 

När Microsoft år 2014 köpte företaget Mojang AB för 2,5 miljarder dollar var det Peter Zetterberg som var en av nyckelpersonerna bakom köpet. Zetterberg är sedan 2007 anställd på Microsoft och är nu Director of Studios Operations.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.