Vi ser fram emot spelåret 2015

2015 ser ut att bli ett hejdundrande spelår

Nu tar vi klivet in ett nytt, spännande spelår. Varvat har genomgått stora förändringar och vi hoppas att alla nyheter skall falla er läsare i smaken. Som vanligt planerar vi att täcka många spelhändelser under året. Förutom recensioner och nyheter skall vi förgylla er tillvaro med besök på mässor och en hel del unika reportage. Men först och främst så vill vi berätta för er vad vi ser fram emot under spelåret 2015.

Evolve (PS4, Xbox One, PC)

EVOLVE-Wraith-Screens-005

Få spel har varit så hajpade under 2014 som Evolve. Vi räknade med att få se spelet på marknaden innan årsskiftet, men så blev det inte. Kanske lika bra med tanke på alla halvfärdiga spel som såldes förra året. I Evolve har Turtle Rock Studios skapat en helt ny typ av multiplayer. Fyra spelare, kallade Hunters, slår sig samman för att förinta ett spelarkontrollerat monster. Monstret har i sin tur möjlighet att utvecklas under spelets gång, något som hela tiden förändrar förutsättningarna i den pågående matchen. Vi tycker det låter enormt lovande, men kan inte rikligt bestämma sig för om vi vill jaga eller jagas. Vi kan inte heller avgöra vem som jagar vem…

The Legend of Zelda (Wii U)

Zelda Wii U

Varje nytt Zelda-släpp är för mig som julafton, fast bättre. Förväntningarna på Nintendo är åter igen enormt högt ställda och det är inte mycket som talar för att The Legend of Zelda till Wii U kommer att floppa. Jo förresten, själva konsolen är ett stort hot mot denna guldklimp. Under 2014 har Wii U fått se sig rejält akterseglad av både Xbox One, men framför allt Playstation 4. Förhoppningsvis kommer The Legend of Zelda att vända den negativa trenden. Jag är personligen lycklig innehavare av ett Wii U och jag längtar redan efter Links kommande äventyr. Vi ses i Hyrule!

Batman: Arham Knight (PS4, Xbox One, PC)

Batman-Arkham-Knight-600x300

Arkham Knight skall enligt utgivarna bli den sista delen i Arkham-serien och äntligen får vi möjlighet att ratta en Batmobile. Precis som tidigare får vi möta en uppsjö av Batmans ärkefiender, men den här gången är det Scarecrow som står i händelsernas centrum. Få spelvärldar är så mörka som Gotham City och ändå älskar vi det. Finns det något bättre än att som den mörke riddaren sväva fram ljudlöst över hustaken för att nästa sekund störta ner på en intet ont anande skurk? Jag vet att jag kommer spendera många timmar med Batman: Arkham Knight. Man måste ju lösa alla gåtor, eller hur?

Bloodborne (PS4)

bloodborne gameplay

Bloodborne är ett actionspel av From Software, utvecklarna bakom Demon’s Souls och Dark Souls-spelen, som släpps exklusivt till Playstation 4 i mars. Denna gång utforskar vi staden Yharnam där en förfärlig pest förvandlat dess befolkning till mordiska monster. Dark Souls II var ett av fjolårets svåraste spel och snart blir det åter dags att svära sig röd. Bloodborne har Dark Souls i blodet och kommer med all säkerhet vara ett mörkt, dödligt och prövande spel – något som vi på redaktionen längtar till!

The Witcher 3: Wild Hunt (PS4, Xbox One, PC)

The_Witcher_3_Wild_Hunt-Crossroads

Årets på många sätt mest eftertraktade titel. The Witcher 3: Wild Hunt har dragit ut på tiden, men efter det vi fått se i form av trailers och bilder så känns det som det är värt väntan. Detta är Polens svar på Skyrim, ja kanske till och med ännu bättre. Med myllrande städer, vidsträckta bergskedjor och porlande älvar så bjuder The Witcher 3 på det vackraste landskapet vi sett på rikligt länge. Möjligheten att spela som den nya karaktären Ciri och det fantasifulla fiendegalleriet får oss att längta efter maj ännu mer.

The Order: 1886 (PS4)

Order-1411026805204

Turerna kring det mystiska The Order: 1886 varit många sedan spelet utannonserades 2013. Efter löfte om release 2014 sköts det upp och ska nu äntligen släppas i februari. Utvecklarna Ready at Dawn och SCE Santa Monica Studio har haft gott om tid på sig att erbjuda ett fullspäckat matinéäventyr som utspelar sig i den viktorianska eran under sent 1800-tal där fyra ädla krigare ska bekämpa en ondska som hotar att erövra världen.

Vi kan redan nu utlova knivskarpa bataljer som förenar högteknologisk och fantasifull vapenkraft med eggande inslag av steampunk-inspirerad science-fiction. Förvisso presenteras inga nya spelmekaniska nyheter men desto mer ett spel med klassisk action på repertoaren från en tid när yviga mustascher, luftskepp och ångmaskiner dominerade tid och rum.

Star Fox (Wii U)

miyamoto_starfox

Lylat Wars var ett av våra favoritspel till den dåtida konsolen Nintendo 64. Känslan att manövrera ett stridsplan under vilda luftstrider var fantastisk. Tjusig grafik, vackra musikaliska slingor, grym kontroll och ett hejdundrande multiplayer gjorde spelet till en glimrande juvel som gav alla konsumenter en anledning varför man skulle välja Nintendos spellåda. Fjorton år senare kom remaken till Nintendo 3DS som gjorde juvelen än mer polerad. Nu är det dags igen.

Halo 5 (Xbox One)

Halo5-beta

Master Chief har varit en trogen följeslagare som hängt med Xbox sedan konsolen såg sitt första ljus hösten 2001 och tog en hel spelvärld med storm. Intåget till Xbox One i spelsamlingen Halo: The Master Chief Collection var en personlig fröjd för ögat, något som inte delades av alla gamers som fick sönderstrulade matcher på servrar världen över. Men skam den som ger sig sa 343 Industries som spottade i nävarna och drog igång en ny del bakom kulisserna.

I rollen som marinsoldaten Spartan Locke ska man undsätta vår gröna uberkrigare och lösa ett mysterium som riskerar att sätta hela galaxen i brand. Förvänta er nya vapen, nya fiender, ett nytt fräscht multiplayerläge och sanslösa mängder investerade timmar i den femte delen i Halo-sagan. Det är dags att ladda bössan, knyta kängorna och sätta på rustningen för snart är Halo 5 här!

No Man’s Sky (PS4)

No-Man’s-Sky-Blows-the-Minds-of-Everyone-Watching-the-VGX-Awards-News-G3AR-600x300

Många spår att 2015 kommer att bli indieutvecklarnas år och vi är faktiskt benägna att hålla med. No Man’s Sky är ett PS4-exklusivt spel från brittiska Hello Games och låter spelaren fritt utforska ett landskap som ser olika ut från spel till spel. Spelaren tar sig an rollen som en rymdäventyrare som med hjälp av sitt rymdskepp kan besöka ett otal planeter. Leta uppgraderingar hos planeternas flora och fauna eller ta dig an fienden i episka rymdstrider.

Spelets slupgenerator gör det möjligt att utforska hela 18 triljoner olika planeter, så det lär dröja innan man kan säga att man sett allt i No Man’s Sky. Det lilla vi sett lovar ett vackert spel inbäddat i klara pastellfärger. Groovy!

Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)

UNCHARTED-4

Uncharted 3: Drake’s Deception var en upplevelse att få spela till Playstation 3 med mästerlig grafik, intensiv action och filmiska scener som inte lämnade någon besviken efter de två första äventyren i serien. Nu är det dags för det fjärde och sista kapitlet i sagan om vår ärrade skattletare som åldrats betydligt utan avkall på sina akrobatiska konster att klättra i berg och svinga runt i lianerna.

Naughty Dog har varit hemlighetsfulla med information men visade i december upp en demo för allmänheten som imponerade stort. Större och mer detaljerade banor, bättre artificiell intelligens och högre tempo är något som vi kan förvänta oss av detta kraftpaket som kommer spänna konsolens muskler och begrava serien med flaggan i topp. Vågar man redan nu sätta Uncharted 4: A Thief’s End som kandidat till årets spel 2015?

Mortal Kombat X (PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, PC)

MortalKombatX_Goro

Med rebooten som kom till följd av det nionde spelet i serien har NetherRealm Studios slitit ur många fans hjärtan och vunnit tillbaka de som förlorat hoppet. Efter en mängd spel av tveksam kvalité har utvecklarna nu slagit sig tillbaka in på marknaden starkare än någonsin och tycks inte ha några planer på att sakta ner.

Nästa spel i serien utlovar utöver snygg grafik även flera varianter av varje karaktär då alla kommer ha flertalet kampstilar att välja mellan. Likaså kommer antalet kämpar ökas på med nya talanger som den dynamiska duon Ferra & Torr eller varför inte den nya superskurken tillika Aztekinspirerade blodsguden Kotal Kahn?

Är ni redo för att spilla pixelblod och slita ut virtuella ryggrader när Mortal Kombat X kommer till ringen?

Star Wars: Battlefront (PC, PS4, Xbox One)

star wars battlefront

När EA lyckades hugga ett monopol på utvecklingen av Star Wars-spel var det många som hurrade, vilket team skulle vara bättre på att återskapa klassikern Battlefront än DICE, en av mästarna när det kommer till krigsspel?

Tyvärr fick man efter en skakig release för Battlefield 4 lägga arbetet med nystarten för den ack så populära spelserien på is tills dess att problem hade fixats. Nu när arbetet är igång igen kan vi förvänta oss en release lagom till nästa film, så slutet av året kommer vara fullt av stormtrupper och ljussablar. Utvecklarna har varit väldigt snåla med att släppa material, men det hindrar oss inte från att ha höga förväntningar.

För imperiet!

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

MGS-Phantom-Pain

Drygt 27 år har passerat sedan det första spelet i Metal Gear-serien släpptes år 1987. Inför det kommande Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kan man därför konstatera det är bland de mest långlivade spelserierna som fortfarande är eftertraktade och uppskattade av den stora skaran spelare. Hideo Kojima – en av nyckelpersonerna bakom spelserien – beskrivs av många som en av de mest betydelsefulla namnen inom spelbranchens historia. Det är därför varken konstigt eller förvånande att förväntningarna är skyhöga inför det kommande spelsläppet.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain utspelar sig år 1984 – nio år efter prologen i Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Efter att Big Boss vaknar upp efter en långvarig koma, bildar han Diamond Dogs som består av en grupp legosoldater. Dess mål är att söka upp och utkräva hämnd mot personerna som står ansvariga för händelserna i Ground Zeroes. Om vi känner Hideo Kojima rätt kommer handlingen inte riktigt vara så simpel som den verkar.

Detta är bara några av de många spel som gör 2015 till ett spelår att verkligen se fram emot. Som vanligt kommer mängder av fotbollsfans att längta efter Fifa 2016 och ishockeyfans hoppas att NHL 2016 blir betydligt bättre än förra årets utgåva. Andra spel som bör locka i spelhyllan lär vara Mario Party 10, Bloodborne eller varför inte  Mortal Kombat X? Personligen kommer jag med spänning att se fram emot Battlefield Hardline.

Vilka spel ser ni fram emot?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.