Vi ser fram emot spelåret 2019

Året har precis börjat, men vi kan redan nu utlova ett spelår vi sent kommer att glömma. Stortitlar som Anthem, Luigi’s Mansion 3 och Days Gone kommer att varvas med indiepärlor som Cuphead: The Delicious Last Course. Här har vi listat de titlar vi ser fram emot lite extra under året. Har vi missat något? Vilket spel ser du fram emot mest? Låt oss få veta i kommentarsfältet.

Anthem

EA vill ge sig i kampen om spelarna som gillar att jobba tillsammans och Anthem gör allt för att flirta med inbitna Destiny-spelare. I Anthem kan du slå dig ihop med upp till rte polare och ta rollen som så kallade Freelancers som ger sig ut den öppna världen för att utforska och vinna ny mark. Till er hjälp har ni era Javelin exosuits som ger förmågor utöver det vanliga. Dessa kraftfulla rustningar kan uppgraderas och formas efter spelarens önskemål, allt i klassisk rollspels-anda.

Bloodstained: Ritual of the Night

Efter att ha spelat och älskat epilogen som är Curse of the Moon (Årets retro, mind you!) är väntan på det huvudsakliga titeln desto starkare. Efter den stormiss som var Mighty no.9 var det med ljuv lättnad vi satte oss ned med Koji Igarashis andliga uppföljare till Castlevania-serien. Ritual of the Night tar vid efter Curse of the Moon och låter oss spela som Miriam. Vi håller tummarna att det här levererar lika starkt som sitt stretch goal.

Code Vein

Dark Souls blev så populärt att fans av serien idag är utleda på den konstanta jämförelsen andra spel får. Code Vein är inte ett Dark Souls-spel, men som beundrare av den förstnämnda serien är det definitivt del av nyfikenheten. Med en animedesign får vi ett mörkt äventyr som verkar ge oss en lagom dos av Dark Souls, Crunchyroll och vampyrism (om än av det lite mer okonventionella slaget). Code Vein skulle ha släpps i September förra året, men utvecklarna ville skjuta upp det för att finputsa det till perfektion (se och lär, ni andra!). En release är planerad i år, men vi väntar fortfarande på ett exakt datum.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Det är numera modernt att återskapa och ge liv till gamla klassiker. Efter succén med Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, så önskade sig fansen en återutgivning av gamla PS1 klassikern Crash Team Racing. De önskemålen är Activision villig att uppfylla och den 21 juni lagomt till midsommar kan du och dina vänner återuppleva allting på nytt i ny fräsch grafik och även nya kartor samt ett nytt onlineläge. Självklart kan du och dina vänner göra upp som förr i splitscreen upp till fyra spelare. Även denna gång kommer Crash inte vara exklusiv för Playstation 4, utan kommer även finnas tillgänglig till Xbox One och Nintendo Switch. Kör så det ryker!

Cuphead: The Delicious Last Course

The Delicious Last Course är egentligen bara ett tillägg till det lysande indiespelet Cuphead. Här får Cuphead och Mugman sällskap av Ms. Chalice när äventyret fortsätter på en helt ny ö. Dessutom introduceras nya vapen och nya egenskaper som kommer väl till pass i kampen mot spelets skitsvåra bossar.

Cyberpunk 2077

Efter den fenomenala succén med The Witcher serien, har den polska studion CD Project Red lagt ribban högre än vad de flesta hoppar. Vilken annan kan skryta med att landets premiärminister ger en utgåva till USAs president? Nu är det åter dags och denna gång har svärd blivit utbytt mot lasergevär.  Cyberpunk 2077 är ett RPG i förstapersonsperspektiv i megastaden Night City, som ser praktiskt taget utklippt ur filmen Blade Runner. Vi kan förvänta oss en djup story, många aktiviteter i en stad som är levande och väldigt interaktiv. Frågan är om vi får se spelet i år, väldigt mycket pekar på det.  Detta är utan tvekan en riktig tungviktare och om det släpps i år så är det absolut en kandidat till ”årets spel.”

Days Gone

Hur överlever man i en postapokalyptisk värld präglad av muterade zombiehorder, bristande resurser och farliga rövargäng? Den frågan ställer SCE Bend Studio som placerar ensamvargen Deacon St. John mitt i händelsernas centrum i ett laglöst USA. Stor rörelsefrihet, massiv action och dramatiska scener är vad som väntar oss i detta annorlunda äventyr. Days Gone kommer bli något utöver det vanliga när spelet släpps under våren.

Far Cry: New Dawn

Vi får åter igen ta oss an galningarna i Hope County. Denna gången långt efter det kärnvapenkrig som stundade i Far Cry 5. Tvillingsystrarna Mickey och Lou leder ett rövarband kallat Highwaymen (inte att förväxla med en viss supergrupp) som ständigt sätter käppar i hjulen för de som försöker återuppbygga Hope County. Utvecklarna har tagit hjälp av graffiti-konstnärer för att ge spelet en lysande och sprakande färgskala. Far Cry: New Dawn kan mycket väl bli en positiv överraskning och ett minnesvärt sidospår i den hyllade serien.

Kingdom Hearts III

Året 1977 skickade NASA upp rymdsonden Voyager 1 och inte förrän 2013 lämnade den vårt solsystem. Väntan var lång, men frågan är om inte väntan på en uppföljare till Square Enix’s Kingdom Hearts 2 har känts som längre. Men nu är det äntligen dags och den 29 Januari får vi äntligen avnjuta ett actionspäckat äventyr i Disney och Pixars klassiska filmlandskap. Vi ser fram emot att träffa karaktärerna från filmerna Frozen, Big Hero 6, Trassel, Toy Story och många fler. Det sägs att Kingdom Hearts 3 blir avslutningen på Soras, Kalle Anka och Långbens äventyr att bekämpa de hjärtlösa. Vi biter av oss naglarna i väntan på denna all sköna nostalgitripp med massor av action och drama!

Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion blev ett av flaggskeppen till Nintendos dåvarande konsol Gamecube. Att jaga spöken med dammsugare var det roligaste vi kunde göra på en tv-skärm. Vad passar då inte bättre att låta dagens gamers få rensa upp i gaströran på den där gamla herrgården i bushen? Luigi’s Mansion 3 kommer säkerligen underhålla oss rejält – då med den glimt i ögat som kännetecknar just den nämnda japanska spelgiganten.

Man of Medan

Supermassive Games skrämde för snart fyra år sedan slag på oss med sin nya tolkning av horror-genren i Until Dawn. Nu tar studion sitt koncept vidare och ger oss kalla kårar baserade klassiska spökhistorier. Serien kommer att heta The Dark Pictures Anthology och släppas i flera delar. Först ut är historien om spökskeppet Ourang Medan som försvann på Indonesiskt vatten i slutet av 1940-talet. I Man of Medan får vi följa med en grupp ungdomar som lyckas borda det mytomspunna fartyget, ett beslut de kommer att få ångra. Dina val avgör om alla, eller kanske ingen av karaktärerna överlever till slutet. Vi kan redan nu utlova ett och annat skrämt skrik från soffan.

Rage 2

Ibland behöver man bara 120% adrenalin och lika mycket krut för att rensa tankarna. Rage 2 ser ut att erbjud årets bästa anger management-terapi. Häftiga vapen och stora explosioner väntar i denna våldsamma ödemark. Kärleksbarnet mellan id Software och Avalanche Studios ska leverera både kreativ open world-galenskap och tight action. Vi hoppas det blir en mäktig mutant. Släpps den 14 maj till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 var ett av de bästa spelen till Playstation-eran under 90-talet. Skräcken, atmosfären, musiken… Allt passade in perfekt i detta rysligt underbara äventyr. Nu är det dags att del av sagan på nytt när Capcom släpper sin klassiker i slutet av januari till nästa generation. Leon och Claire kommer få det kämpigt mot alla zombiehorder i Raccoon City. Kommer vi överleva det som väntar oss? Vi hoppas det – och njuta av det till det sista andetaget.

Skull and Bones

Trött på att gräva efter skatter i Sea of Thieves men inte redo att lägga pirathatten på hyllan? Då kanske Ubisofts kommande taktiska sjöstridsspel Skull and Bones är något att se fram emot. I Skull and Bones kan du ge dig ut på det öppna havet själv i spelets single-player campaign eller segla in i strid mot andra spelare i tävlingsläget Loot Hunt. Skull and Bones kommer till PC, Playstation 4 samt Xbox One under 2019.

The Division 2

The Division hade en tuff start när det kom 2016. Efter flera uppdateringar och tilläggspaket har det etablerat sig som rätt stark underdog i genren online shooter looters. Med omarbetade klasser och vapenegenskaper, samt ett nytt fokus på endgame kanske Destiny 2: Forsaken får det svettigt när The Division 2 släpps den 15 mars till PC, Playstation 4 och Xbox One. Konkurrens är ju trotts allt hälsosamt, så vi håller tummarna för Malmöbaserade utvecklaren Massive Entertainment.

The Last of Us Part II

Vi vet ännu inte om uppföljaren till The Last of Us faktiskt kommer att släppas under året. Mycket tyder dock på det då spelet i många avseenden tycks vara relativt färdigt. Många av oss längtar dock efter att åter få följa Ellie på äventyr genom en mörk och brutal postapokalyptisk värld. Om Part II släpps under 2019 kan vi redan nu lova att det blir en het kandidat till årets spel.

Yoshi’s Crafted World

Yoshi’s Crafted World skulle ha släppts under 2018. Det framskjutna släppdatumet får en onekligen att undra vad som händer, men förhoppningsvis och antagligen innebär det något bra för slutprodukten. Det ser fortfarande helt fantastiskt lek- och fantasifullt ut. Självfallet ser vi fram emot att få undersöka de snyggaste pappersvärldarna vi skådat sedan Tearaway. Men nu får det inte skjutas upp längre!

Övriga spel

2019 kommer givetvis att bjuda på många fler minnesvärda spelögonblick. Många spel kommer med all säkerhet att utannonseras under året och som vanligt kan vi se fram emot nya versioner av FIFA och NHL. Dessutom kan vi med största sannolikhet njuta av flera installationer i serier som Call of Duty och kanske Assassin’s Creed. Vem vet, Nintendo kanske till och med avslöjar att ett nytt Zelda-spel är på gång?

Du kan följa all rapportering om de stora spelen samt se utgivningsdag på vår samlingssida om Kommande spel. Ett utmärkt sätt att hålla koll alla viktiga releaser under 2019. Vi fortsätter lägga upp spel där så fort de får spikade utgivningsdatum

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.