VIVE Pro 2 – nästa VR-headset från HTC

Bjuder på 5K-upplösning och 120Hz bilduppdatering

Nästa generations VR-headset från HTC bjuder på små, men välkomna uppdateringar. Mest märkbart lär de nya displayerna vara. HTC kan skryta med 5K-upplösning, vilket innebär att varje display har en upplösning på 2448×2448 pixlar, ett field-of-view på 120 grader samt en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Vive Pro 2 är också det första headsetet som erbjuder DCS, en bildstandard som i normala fall återfinns i dyrare bildskärmar.

HTC själva säger att Vive Pro 2 ger minimalt motion blur och att den så kallade screen door effekten är helt eliminerad, något som redan är verklighet i de flesta nyare VR-headset.

Vive Pro 2 kan snabbt justeras till användarens huvud genom ett vred som anpassar passformen. Det har även justerbar IDP och inbyggda högtalare med Hi-Res Audio 3D-ljud. Med hjälp av Vive Facial Tracker kan användarens ansiktsuttryck läsas av och ge större inlevelse till exempelvis virtuella chat-rum. Det nya headsetet kommer att vara kompatibelt med alla Vive SteamVR-tillbehör, däribland handkontroller och basstationer. Vive Pro 2 använder med andra ord inte inside-out-tracking, så som exempelvis Oculus Quest 2 eller Reverb G2.

Vive Pro 2 går nu att förhandsboka på htc.com och under en begränsad tid säljs det till rabatterat pris. Bara ett headset kostar ca 9 000 kr.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.