Warlords of New York ser ut att göra The Division 2 bra igen

Efter en längre tid av minskat spelarintresse verkar Massive Entertainment tända fyr på hajpen kring The Division 2 med expansionen Warlords of New York.

Sedan releasen i fjol har intresset för Tom Clancy’s The Division 2 sakta men säkert minskat. Vad som inledningsvis var ett stabilt och innehållsrikt spel visade sig ha allvarliga problem djupt rotat i dess belöningssystem. Warlords of New York ska ställa allt till rätta och åter igen göra Division 2 relevant.

Även om du är skeptisk till expansionen Warlords of New York kan alla Division 2-spelare dra nytta av det omarbetade lootsystemet som släpps i samband med expansionen. Title Update 8 är en omfattande uppdatering till Division 2 som avhoppade spelare kan vara intresserade av.

Läs gärna vår recension på Tom Clancy’s The Division 2.

Warlords of New York

Expansionen Warlords of New York är ett stort tillägg till grundspelet som tar dig tillbaka till New York (skådeplatsen i det första Division) för att jaga ner Aaron Keener, en skurk och förrädare, och hans lakejer i en serie uppdrag. Fans av serien förstår precis vilken nivå av skurk Aaron Keener är och jakten på honom blir säkert en actionfylld sådan.

Jakten i New York tar dig över fyra områden i storstaden, komplett med sidoaktiviteter och samlarföremål att hitta. Sidouppdrag och storyuppdrag är länkade för en mer sammanhängande berättelse, medan News York kan utforskas fritt oavsett din level (dock minst level 30). Keener och hans fyra medhjälpare ger dig tillgång till unika teknologier när de är besegrade och ska göra jakten på dem mer belönande. Dessutom är bossfighterna omarbetade och har spännande mekaniker.

Utöver det väntar en levelökning till 40, tre fiendefaktioner (Rikers, Cleaners och Peacekeepers), 10 nya exotiska vapen, 4 nya brands, 19 nya namngivna vapen och två nya gear sets.

Läs en detaljerad lista på innehållet i Warlords of New York på Ubisofts hemsida.

Friskare end game

End game var det som fick majoriteten av spelare att tröttna på The Division 2 – även mig. Även om det finns gott om loot och mycket att leka runt med var det få saker som egentligen fungerade bra och majoriteten av utrustningen du hittade gick inte att använda. Till exempel tech. Warlords of New York introducerar flera system som ska göra slutspelet i The Division 2 kul igen. Förhoppningsvis.

Till att börja med introducerar Massive Entertainment säsonger i Division 2 som ska engagera spelare tre månader i stöten med specifika Manhunts, Global Events, Leagues, Apparel Events och Season Events. Dessutom kommer spelare att levela ett Season Pass som har spår för både gratis- och premium. Dessa Season Pass ger resurser, kläder modifikationer med mera.

Grädden på moset är ändå det (nästan) oändliga levlandet du kan göra efter att maxleveln på 40 år uppnådd. Efter level 40 kan spelare fortsätta växa i styrka via SHD Levels som erhåller poäng som kan investeras i flera olika passiva förmågor, till exempel health, armor, accuracy och skill duration.

Dessutom kommer spelare kunna ställa in svårighetsgraden på världen, samt återställa den när den är avklarad för att kunna fortsätta grinda. Utöver det kan spelare även ställa in olika modifikationer som ytterligare försvårar spelet. Dessa ökar procenten xp du erhåller till Season Pass. Och spelets tre Strongholds får en Legendary svårighetsgrad som ökar chansen för bra loot.

Title Update 8 (den som är gratis)

Som jag nämnde i början av artikeln får även grundspelet en uppdatering när Warlords of New York släpps. Update 8 som den heter tillför stora förändringar till spelets grundsystem vad det gäller loot, buildcrafting, recalibration och Dark Zone. Förutom övergripande justeringar på hur loot påverkar din effektivitet och synergerar med skills och spelstilar är den zentrala förbättringar möjligheten att lagra egenskaper och talanger.

Det stämmer! Från och med Warlords of New York kommer alla spelare i Tom Clany’s The Division 2 kunna extrahera och permanent lagra egenskaper och talanger i en databas och sedan installera dem i gear. Varje föremål kan bara kalibreras en gång så du måste fortfarande hitta bra loot. Men systemet gör jakten på perfekt utrustning mer förlåtande.

En annan viktig punk för Title Update 8 är att Dark Zone, spelläget som blandar PvE och PvP, blir justerad för att mer likna det från föregångaren. Det vill säga att det får ett tuffare klimat där riskerna är högre. Istället för att vara ett område som potentiellt sett alla spelare kan vara i ska det istället bli en arena för våghalsiga och aggressiva spelare som är beredda att riskera din loot. Signaturvapen är dessutom blockerade i Dark Zone för att skapa ett mer jämlikt spelfält.

Ändringarna i Title Update är många, se gärna Ubisofts officiella noteringar för mer detaljerad information.

Warlords of New York släpps den 3 mars till PC, Playstation 4 och Xbox One. Expansionen kräver grundspelet Tom Clancy’s The Division 2.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.