Worms Rumble: klassikern blir realtid

Worms är en serie som alltid varit synonymt med turbaserad strategi. Även om serien tagit steget in i tre dimensioner och gjort flertalet avvikelser (som ett pusselspel, för att ta ett exempel), så förblir de mest omtyckta delarna en del av den här genren. Med Worms Rumble tar man nu ett steg mot en för serien helt ny genre: realtidsstrategi.

Worms Rumble kommer att innehålla många av de vapen vi kommit att älska genom åren, men med det lilla kruxet att du nu spelar i realtid. Trailern ovan får det att påminna mer om ett 2D-battle royale. Det ser oavsett hektiskt ut, och med tanke på att spelet marknadsför sig med cross platform multiplayer för upp till 32 spelare är det nog ett säkert antagande att det om något blir hektiskt.

I Worms Rumble kommer du även att ha live-typen av content i form av säsongs- och communityevenemang. Dessa kommer hjälpa dig att samla erfarenhetspoäng och spelvaluta som du sedan kan använda för att köpa vapen, utstyrslar, accessoarer och annat lull-lull. Marknadslingon ligger tyvärr lite väl transparent över den här releasen. Lyckas Team17 bara få till en stabil kärna att bygga på är det väl inte helt fel med lite digital swag för att fortsätta lira, men det vore riktigt tråkigt om sagda vapenklassiker låses bakom en hög framstegsvägg.

Worms Rumble: xX1337h4xx0rXx kommer för att lemlästa ditt masklik.
Tack, jag avskyr den.

Ett släppdatum för Worms Rumble är planerat för i år, men vi får vänta på ett datum en liten stund till. Under tiden står det klart att spelet även släpps fysiskt, och för distributionen i Norden står Wendros. Plattformarna är både nuvarande och utgående generationer PlayStation och Xbox samt PC och Nintendo Switch. Två extrapaket vid namn All-Stars och Legends är också utannonserade, var och en med lite extra kosmetiskt innehåll. Den fysiska releasen kommer att ha dessa med i paketet; digitalt dyker de upp som två separata DLC-paket.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.