Papparecensioner: Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York

Efter flera månader av svalt intresse är The Division 2 tillbaka på banan igen med omarbetade lootsystem, progression och långsiktiga aktiviteter. Warlords of New York uppfinner inte hjulet igen men tätar hålen och fyller det med luft.

För ett år sedan kom Tom Clancy’s The Division 2 och sprängde alla förväntningar. I kölvattnet av den episka floppen Anthem och osäkerheterna kring Destiny 2, svepte The Division 2 upp horder av loothungriga gamers. Jag var en av dem och spelade fullständigt sönder Division när det begav sig.

Men drygt en månad efter lanseringen slutade jag bara spela. Under den längsta tid visste jag inte riktigt varför. Tills jag förstod att The Division 2, trots all sin bravur, led av systematiska problem som gjorde spelet tråkigt i längden.

Nu är Warlords of New York här och blåser liv i spelet igen. Och jag löper hög risk att spendera all min fritid på det.

Ducka, rulla, peppra

För er som är obekanta med The Division 2 är det en online third-person looter shooter med cover tactics i ett postapokalyptiskt Amerika. Ett biologiskt vapen har kastat omkull kapitalismens huvudsäte och en massa elittränade civilister springer runt och försöker hålla skiten samman. Genom att skjuta på allt som rör sig, så klart. Storyn i expansionen Warlords of New York är att du jagar förrädaren Aaron Keener (skurken från det första Divisionspelet) som utvecklat ett nytt biologiskt vapen och planerar att hämnas på världen för att han inte fick sitt snus, eller nått i den stilen.

Läs gärna vår recension på grundspelet Tom Clancy’s The Division 2.

Temat är baserat på realistiska hot och domedagsscenarion. Mycket av spelets dragningskraft ligger i de realistiska miljöerna, med berg av sopor, reklamaffischer, brända taxibilar och julbelysning som rotar spelet i verkligheten. Något att skrämma kidsen med vad som kan hända om vi inte källsorterar. Fast vad som gör det till ett bra spel är det taktiska striderna, vapenkänslan och den lootbaserade karaktärsutvecklingen. Detta har bara blivit bättre i Warlords of New York.

I Warlords of New York introducerar Ubisoft en slags port-game progression i vilket du fortsätter att uppgradera din agent efter att maxleveln är nådd. Dessutom är lootutvecklingen betydligt bättre i och med en liten gudagåva kallad Recalibration Library. I den kan spelare extrahera och spara egenskaper och funktioner från utrustning och applicera det senare på annan utrustning. Det låter som en liten sak men det förändrar synen på loot i grunden. Helt plötsligt kan varenda liten pryl ha ett värde. Personen som kom på den här funktionen är spelvärldens profet! Nu har vi föräldrar en ärlig chans till bra loot!

Obligatoriskt pappa-skämt relaterat till The Division 2: Warlords of New York.
Obligatoriskt pappaskämt.

Bakom nästa krön

Warlords of New York breddar och raffinerar spelupplevelsen och ger The Division 2 långsiktiga aktiviteter i form av säsonger och event. Men likt andra onlinespel är framtiden alltid oviss och Warlords of New York har ett par orosmoln i horisonten. Till exempel består säsongerna av liknande människojakter som storyn med Aaron Keener. Du jagar ner fyra lakejer i intensiva uppdrag innan du kan sätta en kula mellan ögonen på den efterlysta skurken. Den här modellen blir garanterat tjatig om sex månader.

Samtidigt lider Warlords of New York av otroligt tåliga motståndare på spelets högre svårighetsgrader vilket suger glädjen ur striderna och tvingar dig att spela på ett sätt som inte är roligt. Samtidigt är väldigt många egenskaper på vapen och rustningar omarbetade och en viss ångest kan uppstå hos veteraner som oroar sig för sin agents stridspotential.

Om utvecklaren Massive Entertainment är framgångsrika i att finjustera spelet efter fansens feedback, utan att för den delen göra spelet till ett godisregn för sockerstinna barn, då kan The Division 2 troligtvis hålla spelare intresserade och engagerade på lång sikt.

Veta vad du ger dig in i

Vi gamerföräldrar är i dag väl införstådda i den här generationens besatthet i onlinespel som kräver all din fritid – och gärna blöjpengar till kosmetiska föremål också – för att tillgängliggöra dess end game. The Division 2 med Warlords of New York är inget undantag utan snarare en cementering av den föreställningen.

The Division 2 är ett väldigt rolig spel att sänka tänderna i på kvällarna, men jag rekommenderar dig att på förhand sätta ribban för vad du vill uppnå med spelet. Vill du raida och maxa spelupplevelsen behöver du troligtvis lägga dina andra spel på is ett tag. Om du i stället bara vill ströspela ett actionrollspel får du verkligen valuta för pengarna med The Division 2 och Warlords of New York.

Jag kan inte nog rekommendera Tom Clancy’s The Division 2 – som i samband med expansionen fått ett lyft – och dess expansion Warlords of New York. Gillar du action och loot i en realistisk postapokalyps då bör du inte missa The Division 2.

Vi gav Tom Clany’s The Division 2 nio poäng i fjol när det kom. Spelet får samma betyg nu även efter expansionen och den här gången är betyget mer rättfärdigat.

Summering
The Division 2 är ett tillräckligt bra looterspel för att berättiga din dyrbara tid. Med Warlords of New York blir grunden så mycket bättre samtidigt som aktiviteterna breddas. Huruvida de nya systemen berikar eller underminerar slutspelet är omöjligt att sia om i dag. Potentialen till ett hälsosamt ekosystem finns, det återstår bara att se hur Ubisoft drar åt eller lossar på skruvarna med tidens gång.
Bra
  • New York
  • Möjligheten att spara kalibreringar
  • SHD-progression
Sämre
  • En och annan bugg
  • Rörig översikt
9
Grymt
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.