Pokémon Scarlet och Pokémon Violet DLC – The Hidden Treasure of Area Zero

The Hidden Treasure of Area Zero är två schyssta DLC som utökar spelets äventyr med en spännande klassresa och ett utbytesprogram till en akademi under havet!

När det blev känt att Pokémon Sword och Pokémon Shield skulle få ett expansionspaket hoppade jag ur stolen i en segergest. Äntligen skulle den gamla traditionen av remastrade utgåvor fasas ut för en modernare modell! Våra äventyr skulle fortsätta och inte börja om. Glädjen blev däremot kortvarig när det framkom att expansionspaketen enbart var kompatibla med specifika versioner av spelet, Sword eller Shield. Skulle du få hjärnsläpp när du köper paketet och det blir fel version är du torsk.

The Hidden Treasure of Area Zero, expansionspaketet för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet fungerar på samma sätt som föregångaren. Men den här gången har både The Pokémon Company och Nintendo gjort ett bättre jobb att förmedla denna detalj. Dels i marknadsföringen och utannonseringarna, men också i de digitala kioskerna. Butiker kommer framöver troligtvis bara sälja buntar som innehåller både grundspelet och tillhörande expansionspaket. Så överlag är risken att göra fel lägre den här gången.

En av de bästa berättelserna i seriens historia

The Hidden Treasure of Area Zero är uppdelad i två äventyr, The Teal Mask och The Indigo Disk. Fast som namnet på DLC:n avslöjar kulminerar berättelsen i Area Zero – samma plats där grundspelet nådde sitt klimax. Där, i kratern i centrala Paldea, knyter The Hidden Treasure of Area Zero ihop säcken för hela sagan i Pokémon Scarlet och Pokémon Violet. Detta var inte något jag förväntade mig, trots spelets alla lösa trådar. Den nivån av narrativ har Pokémon aldrig haft. Återkopplingen och upplösningen av spelets största mysterium, samtidigt som det skickar dig på en klassresa och som utbytesstudent, är skickligt skrivet och förhoppningsvis en fingervisning för seriens framtid.

Likt originalspelet ligger ett stort fokus på karaktärsinteraktionerna och deras personliga berättelser. The Hidden Treasure of Area Zero introducerar ett syskonpar som följer dig genom äventyret. Och att se storasystern Carmine och lillebror Kieran utvecklas under resans gång fångar vad jag anser vara kärnan i Pokémon: vänskap och mognad.

Men det vore ju inte Pokémon om det inte handlade om små monster, så klart! Centralt i berättelsen och nyckeln till att förstå det fenomen som påverkar pokémon i Paldea (Terastallization) är de legendariska pokémon som pryder expansionspaketet, Ogerpon och Terapagos. Fast att gå in detalj vore att röja nöjet i att uppleva berättelsen själv. Du kan se fram emot många spännande möten med pokémon så som nya evolutioner till Applin, paradox-former av andra generationens mytologiska pokémon och min personliga favorit, Sinistcha! För att inte tala om 230 återvändande pokémon, inklusive alla föregående start-pokémon!

hidden treasure of area zero: Sinistcha!

Höjdpunkten på ett vingligt äventyr

Enligt mig är Pokémon Scarlet och Pokémon Violet ett av de bästa spelen till Nintendo Switch. Övergången till öppna landskap och utforskarglädjen du har med din partner-pokémon är fantastisk. Och även om interaktionerna med de vilda små monstren inte är lika djup som i Pokémon Legends: Arceus, bidrar det ändå till att göra Paldea ett av de mer levande regionerna i serien. The Hidden Treasure of Area Zero bygger vidare på det konceptet, men på djupet istället för på bredden.

Båda områden i The Teal Mask och The Indigo Disk är mindre områden, men de har istället mer på gång. Den kulturella presentationen i Kitakami är så härligt japansk att det är lätt att drömma sig bort i den pittoreska byn omgärdad av risfält. Och den högteknologiska undervattensakademin med artificiella klimat låter dig fokusera på strid. Med The Hidden Treasure of Area Zero låser du också upp möjligheten att flyga fritt på din partner-pokémon, samt att du kan synkronisera ditt medvetande med en av dina pokémon för att ta direkt kontroll över dem. Vem älskar inte tanken på att klampa runt som Cetitan, eller skutta omkring som Dedenne? Riktigt festligt är det!

The Hidden Treasure of Area Zero är ett förvånansvärt bra tillägg för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet och jag rekommenderar det starkt för alla som är investerade i dessa spel. Mervärdet gör det helt klart värt sin prislapp med tanke på storyn, striderna, alla pokémon samt de funktioner som tillkommer. Har du tagit en liten paus från Scarlet och Violet är det ett bra tillfälle att hoppa in i expansionspaketet nu (särskilt med tanke på att båda delarna nu är släppta).

Det enda du bör ha i åtanke är att inga förbättringar har gjorts till spelets övergripande prestanda. Det kommer fortfarande hacka lite när du zoomar över landskapen och små monster kommer dyka upp först när de är alldeles för nära. Samma problem som sågs i grundspelet återfinns alltså här. Och tyvärr har inte expansionspaketet något nytt onlineläge för att hålla kollektivet engagerade fram tills nästa pokémonspel. Du har en epilog och kan utmana gamla tränare i betydligt svårare strider. Men när allt är gjort så har du bara Tera-eventen att återvända till.

0 Delningar
Summering
The Hidden Treasure of Area Zero, som innehåller både The Teal Mask och The Indigo Disk DLC, är två roliga äventyr som förlänger och berikar världen i Pokémon Scarlet och Pokémon Violet. Du får dels åka på en klassresa och bekanta dig med en ny kultur och deras legender, samt hälsa på en högteknologisk akademi som utbytesstudent. Mervärdet är helt klart värt priset, då paketet dessutom tillför en del funktioner som är kul utökningar för spelet – som till exempel möjligheten att tillfälligt ta kontroll över dina pokémon. Självklart tillkommer över 230 gamla och nya pokémon att samla! Bäst av allt är att berättelsen och karaktärerna i den avrundar hela sagan på ett tillfredsställande sätt. Men tyvärr följer inte något intressant slutspel med som förlänger livslängden på spelet, så som The Crown Tundra. Och bristande prestanda fortsätter att plåga spelet.
Bra
  • Över 230 återvändande pokémon
  • Bästa berättelsen i pokémons historia?
  • Nya händiga och roliga funktioner
Sämre
  • Inget lockande end game som i Crown Tundra
  • Fortsatt låg prestanda
8
Bra
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.