Rig 400 HX Headset recension

När jag letar headset så är ingången en av de viktigare detaljerna för mig. Många headset idag har en mikrofon som kan plockas bort, vilket ger möjlighet att använda dem som hörlurar också. Nu kanske ni tänker att jag lika gärna kan köpa ett par hörlurar att ha till telefonen istället, men med tanke på den ljudbild som behövs i ett bra headset kommer jag med stor sannolikhet få en riktigt fin ljudbild till musiken jag lyssnar på då också.

Rig 400 HX är ett headset utvecklat för Xbox One, men med sin 3,5mm kabel kan det användas lika bra som hörlurar eller till din PC. Hörselkåporna är bekväma och täcker bra, med en skön mjukhet i kopparna. Dessa kan ställas in genom att klicka loss dem från själva ramen och fästa dem där det känns bäst. Det finns dock bara tre olika hack och tillsammans med en ram som inte kan ställas in blir det lite begränsat. Jag lyckas få det att fungera till mitt huvud, men det känns lite avigt att inte kunna justera med headsetet på.

Själva ramen är väldigt lätt, vilket får den att kännas lite plastig och billig. Mikrofonen är löstagbar och har ett 3,5mm jack. På kabeln finns reglage för volym och mute, vilket känns lättillgängligt. Reglaget sitter tillräckligt nära för att du ska kunna hantera det under spelsessioner.

Ljudbilden

Ljudet är rent och bra, men det känns som att volymen är i lägsta laget. När jag lyssnar genom högtalare är ljudet mycket starkare, men när jag kopplar i hörlurarna och har dem på högsta volym saknas det ändå en avsevärd mängd procent i ljudstyrka. Det är inte värre än att det justeras såklart, men det är en ojämn balans på volymen, vilket en gärna slipper.

Kåporna sitter bekvämt och ger en bra diskant, med begränsat mellanregister. Det är ett klart och tydligt ljud som inte saknar någon bas, men jag hade gärna sett lite mer av det ändå. Det ska dock nämnas att den prominenta diskanten får ljudbilden att kännas väldigt komplett och mixen är riktigt bra. Jag har testat dem med musik (en fröjd med elektionisk musik!), serier och självklart spel och jag är väldigt nöjd med den rymd som ljudet ger.

Justeringen av kåporna sker väldigt enkelt, men på bekostnad av flexibilitet.

Med en prisklass runt 500-lappen är det ett prisvärt headset som fungerar ypperligt med samtliga ljudbaserade medier. Musik låter fantastiskt, jag får en en väldigt fin surround när jag tittar på film eller spelar, samt ger ett krispigt, rent ljud när jag snackar med mina lagkamrater via Discord när vi spelar.

Summering
Rig 400 är ett bra headset som fyller de viktigaste funktionerna med råge. Det sitter bekvämt och är ett fullt godkänt headset för både film, musik och spel. Med en rymd som ger en bred upplevelse och ett krispigt ljud får vi väldigt mycket kvalitet för ca 500 kr.
Bra
  • Fin surround som skapar en skarpare realism
  • Väldigt rent ljud
Sämre
  • Känns plastiga och lite billiga
  • Justering för öron är begränsad
  • Stora och klumpiga i sin design
8
Bra
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.