Åk på virtuell slaktsemester med Fallout 4: Nuka-World

Det sjätte och sista tillskottet till Fallout 4, Nuka-World, finns nu tillgänglig för nedladdning på Xbox One, PlayStation 4 och PC för €19.99.

Ta en tripp till Nuka-World, en enorm nöjespark som numera agerar stad åt laglösa Raiders. Utforska nya regioner som Safari Adventure, Dry Rock Gulch, Kiddie Kingdom, och Galactic Zone. Led gäng av Raiders och använd dem för att ta över settlements och forma Commonwealth till vad du vill att det ska vara.

Utforska nöjesparken

Det finns sex distinkta zoner i nöjesparken, all med sina egna sevärdheter och faror. Storleksmässigt är Nuka-World ”bara lite mindre än Far Harbor,” enligt leveldesignern Justin Schram. ””Men mängden innehåll och allt som finns att göra och utforska gör den i princip lika stor.”

Du börjar i Raiders nav i Nuka-Town, USA. Därifrån kan du besöka det robotinfesterade Galactic Zone, där invånarna från förr skapade en fantastisk framtidsvärld och gav den liv. Känner du för att resa åt andra hållet i tiden har du alltid Dry Rock Gulch, en vilda västern-stad med patrullerande sheriffprotectrons och en berg-och-dalbana i samma tema.

Safari Adventure är Nuka-Worlds version av ett zoo, men de som bebor området är inte riktigt vad de brukade vara. Masiv strålning har förvandlat dem till monstruösa varelser, som t.ex. Gatorclaws, en muterad version av alligatorer. World of Refreshment är en fungerande Nuka Cola-fabrik med en rolig rundtur som avslöjar bakgrunden till den populära läskeblasken.

Slutligen har vi Kiddie Kingdom, ett familjeparadis (tänk Skara Sommarland, fast radioaktivt och farligare). “Kiddie Kingdom var stället där allt familjevänligt fanns.” säger Mark Teare, lead artist. “Just därför är det ett perfekt ställe att skapa de mest otäcka sakerna, som kontrasterar starkt mot vad det en gång var.”

De obebodda områdena av Nuka-World är fulla av liv iallafall. Här kan du hitta dödliga varelser som Bloodworms och fruktansvärda Cave Crickets. Som ”Overboss” är det upp till dig att städa upp bland den onda, bråda död som finns i Nuka-World och göra det säkrare för dina Raiders. Allteftersom du klarar av uppdrag låser du upp nya möjligheter, bland annat att bygga ditt eget hus.

Livet för en Raider

Nuka-World huserara tre väldigt olika Raidergäng som inte alltid kommer överrens. Då de har befunnit sig i ett dödläge börjar de bli otåliga och det är din uppgift att styra upp saker och ting. När du anländer sätts du i rollen som deras ”Overboss”, då du mördat ihjäl den förra. Ett krig väntar mellan de tre gängen och du måste se till att det undviks.

De tre gängen utgörs av The Pack, djurälskarna. De tror att de är överlägsna människor och de håller människor som slavar och låter dem slåss mot varandra. De är även spritt, språngande galna. Det är både på gott och ont, då de har sitt komiska värde, vilket gör det underhållande att vara med.

Operators är pretentiösa mördare. De tror på att man ska döda med stil. De är effektiva och beräknande, och föredrar att slå till från skuggirna. Detta för att undvika allt blod och att det fläckar ned deras fashionabla rustningar. De är Nuka-Worlds snobbiga överklass. De vaskar även Nuka Cola, så se upp med dem.

Disciples är den tredje gruppen och de består av sinnessjuka galningar som endast är intresserade av kaos och mord. De tar bort sin personlighet genom att bära masker, vilket gör den anonyma i den dödsälskande organism som är Disciples.

Du kommer slutligen kunna ta ditt Raidergäng och börja härja runt utanför Nuka-World, ute i Commonwealth. Där kan du ta kontakt med (eller massakrerar) bebyggelser och utöka ditt inflytande. Hur du väljer att bemöta världen är helt upp till dig. Vill du vara en bindgalen mördare står det dig fritt fram. Vill du sköta saker på ett mer genomtänkt sätt är det också möjligt.

Dina nya leksaker

Att bli en Raider har sina fördelar. Dels får du tillgång till all deras rustning. Pack älskar starka färger och överdrivla utstyrslar, medan Operators är mer för stilrena, sofistikerade rustningar. Du kommer även ha nya vapen att leka med, för att matcha din nya rustning. Dessa vapen kan du skräddarsy och skapa till riktigt ohyggliga saker. Du kanske inte kan koka soppa på spik, men du kan definitivt pilla ihop farliga vapen med dem.

 

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.