Är du Sveriges nästa racingstjärna?

Är du en mästare bakom ratten och vill mäta dina kunskaper mot andra förare? Är du dessutom sugen på en fet segercheck? Läs det här!

Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia är ett Skandinaviskt mästerskap i simracing som körs på svenska banor. Deltagandet är öppet för alla över 13 år. Allt du behöver är en PC och ett stabilt bredband.

Den gångna helgen avgjordes årets upplaga av Sveriges ledande racingmästerskap Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Samtidigt som racingsäsongen nu går mot sitt slut får den en nystart genom en unik satsning på virtuell bilsport. Ett helt nytt racingmästerskap skapas i form av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Precis som i Porsche Carrera Cup Scandinavia körs den virtuella upplagan uteslutande med Porsche 911 GT3 Cup, dessutom på några av Sveriges mest kända tävlingsbanor. Ring Knutstorp, Scandinavian Raceway, Gelleråsen Arena och Mantorp Park.

– Simracing är hett! säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige. Världens största racingserier satsar just nu på virtuella mästerskap och i höst blir det äntligen verklighet här i Skandinavien på några av våra mest älskade svenska banor. Jakten på nästa racingstjärna startar nu via gaming-plattformen RaceRoom.

Gratis att anmäla sig och att delta

3:e oktober inleddes Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia online genom kvalificering i så kallad time-attack, med ett eget leaderboard för vart och ett av höstens multiplayer-race. Under dessa tidskval gäller obegränsat antal varv. Du kan anmäla dig och ladda ner spelet här.

Den 17 oktober startar mästerskapet på allvar. Då bjuds de snabbaste förarna från time-attacken in till fyra multiplayer-race online. Deltävlingarna genomförs med träning, tidskval och två race under torsdagskvällar i oktober och november.

De 12 bästa förarna i mästerskapet går vidare till en Grand Final den 23:e november som genomförs vid ett live-event på Porsche Center Danderyd utanför Stockholm. Där tävlar förarna om en prispott på totalt 100 000 kronor*.

Samtliga deltävlingar streamas live på internet och kommenteras av Robin Nilsson och racerföraren Björn Wirdheim. Vid finalen den 23:e november blir dessutom den välkände motorsportkommentatorn Janne Blomqvist programledare för eventet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.