Är Overwatch nästa hjälte en elvaårig flicka?

Efi Oladele tros bli nästa tillskott till Blizzards shooter

Spekulationerna är alltid många och intensiva när Blizzard börjar hinta om att en ny hjälte snart skall göra entré i Overwatch. Nu publicerar utvecklarna en fiktiv intervju med Efi Oladele, ett elvaårigt flickgeni från Numbani. Enligt vad som framgår i intervjun nedan så kan vi nog räkna med att Efi tar hjälp av en del manicker i Overwatch.

Enligt artikeln så har Efi Oladele under det senaste året byggt en rad imponerande, mekaniska skapelser med avancerad artificiell intelligens.  Hon har nyligen mottagit Adawe Foundations prestigefyllda ”genius grant,” ett tecken på hennes bidrag till forskningen.

Här följer Blizzards intervju med Efi Oladele

Jag vill börja med att gratulera dig Efi. Det är en enorm ära. Hur känns det?

Fantastiskt! Jag hade inte väntat mig detta alls så det kom som en stor överraskning. Först trodde jag det var ett skämt — typ en kompis som drev med mig. Det har gått en vecka nu och det känns fortfarande overkligt, men jag är otroligt glad. Mycket bättre än att vinna på vetenskapsmässan.

Hur började du med robotar och artificiell intelligens?

Tja, jag har alltid varit intresserad. Efter att jag fått en robot-byggsats av mamma och pappa blev jag besatt av att bygga små drönare. När jag blev bra på det så försökte jag bygga robotar som kunde utföra mina sysslor i hemmet. Mina föräldrar tycker att jag fuskar… Det är inte rättvist! (skratt)

Jag vill skapa saker som underlättar våra liv. Min dröm är att en dag bygga något som kan hålla oss säkra, som en ny OR15s! Det hade varit häftigt.

Det är makalöst vad du har lyckats skapa i din unga ålder. Hur gör du?

Jag vet inte hur jag skall svara på det. Jag bara gör det! Jag antar att jag är glad att mina föräldrar står ut. Robotar kan vara stökiga vet du. Och dyra.

På tal om det, har du några planer på vad du skall göra för prispengarna? En ny dator kanske?

Åh… Jag har ingen aning…

Inte det minsta?

Det är en hemlighet. Men mina föräldrar skall ta mig på en resa för att fira. Det blir första gången jag flyger så jag kan knappt vänta.

UPPDATERING:

Det spekuleras nu i att den beryktade Doomfist i själva verket är en skapelse av Efi Oladele. Mest ledtrådar om den mystiske Doomfist finns trots allt på banan Numbani och så vitt vi vet så kan Doomfist mycket väl vara en enorm robot.

Allt är givetvis spekulationer och förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Blizzard avslöjar mer om sin kommande karaktär.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.