Competetive Play till Overwatch är här

Inatt dök den senaste patchen för Overwatch upp. Med nästan en gigabyte att ladda ned får spelare nu introduceras till det efterlängtade Competetive Play.
Spelläget är dock bara tillgängligt på PC än så länge, men kommer i sinom tid till PlayStation 4 och Xbox One

Competitive Play är är utformat för att låta de mest ihärdiga spelarna få utlopp för sina förmågor. Dels är det ett mer seriöst spelläge där fokus och samarbete avgör allt. I Quick Play kan spelare leka runt och välja karaktärer efter behag (även om det inte alltid är bästa lösningen) men i Competetive Play är det viktigt att skapa en teamdynamik som fungerar. För att försäkra sig om att alla som vill delta i Competetive Play förstår spelets grunder finns det en gräns vid lv.25 för at få delta. Är du under den får du helt enkelt nöta ett tag till i de andra spellägen som erbjuds.

Innan spelare får starta sin kompetetiva karrär måste var och en gå tio ”placeringsmatcher”, som är till för att ge dig en rating. Den går från 1 till hundra, där högre siffror går till de duktigare spelarna i form av Skill Levels. Dessa levels kommer synas vid ditt karaktärsporträtt. Allteftersom du vinner eller förlorar matcher kommer denna level att höjas eller sänkas. Detta beror dock på mer faktorer än bara vinst och förlust, då det även väger in din prestation under matchen.

Competitive Play kommer bestå av fyra säsonger, var och en på 2½ månad. Den första säsongen har dragit igång i samband med patchen inatt. Efter varje säsong blir det en paus på två veckor för att låta saker lugna ned sig. Efter dessa veckor är det full fart igen, med nästa säsong. Varje säsong kommer inledas med tio placeringsmatcher.

Utöver simulerade hjärtattacker, kallsvett och jubelvrål erbjuder säsongerna även unika belöningar som inte kan fås utanför Competetive Play. När säsongen tar slut kommer alla som avslutat de tio placeringsmatcherna få en unik spray, samt en spelarikon. När du spelar i Competetive Play tjänar du även poäng som fungerar som en valuta. Just nu finns det gyllene versioner av allas vapen till det ringa priset av 300 poäng att sträva efter.

För mer information om hur Competetive Play fungerar, besök Overwatch hemsida här.

0 Delningar
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.