Arkanoid återvänder efter 30 år

Den gamla retroklassikern Arkanoid återvänder i ny modern form. Nu mer än 30 år efter att originalet släpptes till NES, kommer den ursprungliga utvecklaren Taito att släppa en ny uppföljare som heter Arkanoid – Eternal Battle. Båda veteraner som nykomlingar kommer att möta ett välkänt Arkanoid i ny modern tappning. Arkanoid – Eternal Battle kommer att ha nya olika solo- och flerspelarlägen som Taito kommer att offentliggöra senare. Spelet kommer att behålla det som gjorde det till en klassiker till att börja med. Och dessutom kommer det att finnas nya bonusar och nytt innehåll som definitivt kommer att överraska de flesta veteraner.

Arkanoid – Eternal Battle har tillkommit tack vare ett samarbete mellan Taito och den franska spelstudion Pastagames, utvecklarna bakom många av Rayman Legends spelen och Pix the Cat. Fabien Delpiano, Pastagames Grundare och Ägare berättar om hans första möte med Arkanoid. ”Mitt första möte, var i Nice i Frankrike, på 54 boulevard Jean Médecin, i en nersläckt arkad som hette ”Automat”. Den var proppad med neon och alla sorters människor, från MC-killar till grundskoleungar. Själva arkadmaskinen var makalös, med kullagret i dess kontroller, jag var bara en helt vanlig 15-åring som försökte klara mig igenom puberteten. Vi föll för varandra direkt, och vi fick en relation som pågick i många år därefter. Alla har en egen berättelse om Arkanoid. Efter alla dessa år, så känns det bra att få mötas igen.

Arkanoid – Eternal Battle släpss 2022 om allt går som planerat.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.