Auktionen för digitala gamingföremål avslutas kl 18.00 – passa på nu!

För första gången kommer digitala gamingföremål, så kallade skins, från kända e-sportsstjärnor och gamers, att auktioneras ut i Sverige. Auktionen, äger rum på Stockholms Auktionsverk och intäkterna från auktionen går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond.

Den 11 december blir det möjligt att buda på åtta föremål som skänkts av kända e-sportare på Stockholms Auktionsverks hemsida. Föremålen är digitala artefakter, så kallade skins. Skins är ett välkänt begrepp för de som håller på med e-sport eller gaming och är kosmetiska digitala föremål som ändrar utseendet på spelarnas utrustning, en typ av onlinemode eller digital konst. Stora resurser läggs ner av digitala konstnärer för att skapa unika skins som hjälper gamers och e-sportare att uttrycka sig online.

– Auktionen är helt unik i sitt slag. För första gången auktionerar vi ut ikoniska och konstnärliga sportföremål från den digitala världen till den breda publiken. Det är föremål som betingar stora samlarvärden. Vanligtvis säljs skins på en börsliknande marknadsplats och beroende på hur eftertraktat och unikt ett speciellt skin är kan de stiga till värden långt över värdet av traditionell konst eller en designmöbel, säger Li Pamp, vd på Stockholms Auktionsverk.

Bland e-sportspelarna som donerar sina skins finns den världsberömda Counter Strike-stjärnan Olofmeister samt proffsen och gamersen Jaegarn, Fragaria, f0rest, Friberg, Niffonen, Nessa, GeT RiGhT. Bland de mest eftertraktade objekten på auktionen finns bland andra Olofmeisters världskända skin ”Boostmeister” och Nessas ”Bloodhound Gloves”. Budgivningen startar online den 11 december, visning på Nybrogatan 32 är möjligt från den 13 december och budgivningen avslutas med en liveauktion modererad av Peder Lamm den 16 december kl. 18.

Intäkterna från auktionen kommer att doneras till Ronald McDonald Barnfond och deras arbete för att stötta familjer med svårt sjuka barn.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.