Blizzard har tröttnat på fuskande koreaner i Overwatch

Ändrar spelets upplägg för PC

Blizzard har tröttnat på att banna sydkoreanska Overwatch-kontorn och de ändrar nu spelets upplägg i landet. Fusk är ett utbrett problem i Overwatch och problemen har varit allra störst i Sydkorea.

Detta beror till stor del på att det är väldigt enkelt att skaffa gratis Battle.net-konton som sedan kan användas för att spela på PC-caféer i landet. Dessa, så kallade PC bangs tar betalt per timme, vilket innebär att spelare inte behöver äga spelet själva. Med andra ord så har en avstängning sällan haft effekt på fuskarna, som helt enkelt skapat nya konton.

Nya regler

Nu har Blizzard ändrat reglerna för hur konton skapas i Sydkorea.  Från och med den 17 februari så kräves det ett fullständigt personnummer för att skapa ett Battle.net-konto i landet. Tanken är att hindra fuskande spelare från att skapa anonyma konton. Det kommer inte heller att gå att registrera nya konton om spelarens personnummer finns med på ett redan avstängt konto.

Precis som tidigare så krävs det en köpt kopia av spelet för att spela i övriga världen, vilket gör att sydkoreanska spelare inte längre kan registrera sina konton på Europersika eller Nordamerikanska servrar.

Till en börjar kommer endast Overwatch att påverkas av förändringarna, men liknande regler kommer snart att gälla även för Diablo 3 och StarCraft 2.

Mer om ämnet finns att läsa på Reddit.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.